Βόλος: Παρίστανε τον 23χρονο και αποσπούσε γυμνές φωτογραφίες ανήλικης με αναπηρία

Βόλος: Παρίστανε τον 23χρονο και αποσπούσε γυμνές φωτογραφίες ανήλικης με αναπηρία

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 9 ετών ένας κάτοικος χωριού της Λάρισας, ο οποίος σε ηλικία 53 ετών, συνελήφθη ενώ είχε στο κινητό του τηλέφωνο γυμνές φωτογραφίες μιας 15χρονης με αναπηρία που έμενε σε περιοχή της Μαγνησίας και σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία με κινητό τηλέφωνο και με χρήση διαδικτύου, η παραγωγή της οποίας συνδέθηκε με την εκμετάλλευση σωματικής δυσλειτουργίας λόγω νόσου της ανήλικης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης 53χρονών τότε, διαζευγμένος και πατέρας δύο κοριτσιών, δημιούργησε προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης παριστάνοντας τον 23χρονο και μέσω αυτού γνώρισε και απέκτησε τηλεφωνικές επαφές με την τότε 15χρονη, που ήταν σε ποσοστό 80% ανάπηρη. Μάλιστα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να την πείσει στο διάστημα 30 Μαρτίου ως 6 Μαΐου 2014 να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της, τις οποίες χρησιμοποίησε για προσωπική του χρήση και βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνα στις 3 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς, οπότε και συνελήφθη, μετά από καταγγελία της μητέρας της ανήλικης.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό που σύννομου πρότερου βίου, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε με δεδομένο ότι στο τηλέφωνο του δράστη είχε βρεθεί η φωτογραφία και άλλης ανήλικης κοπέλας με μαγιό.

Τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα στην καταδίκη του κατηγορούμενου σε 9 χρόνια κάθειρξη, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και χρηματική ποινή 6.000 €, μετά την ανακοίνωση της οποίας ο 59χρονος σήμερα να πάρει το δρόμο για τη φυλακή.

Πως εντοπίστηκε ο δράστης

Η ανήλικη τότε κοπέλα ζητούσε συχνά χρήματα από τη γιαγιά της για να βάλει δεδομένα ίντερνετ στο κινητό της τηλέφωνο. Η μητέρα της το πληροφορήθηκε, άρχισα να ψάχνει και όταν ανακάλυψε τι συμβαίνει, επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο και είπε ότι θα τον καταγγείλει στις αρχές.

Στο μεταξύ, το κορίτσι όταν έμαθε ότι ο υποτιθέμενος 23χρονος είχε συνομιλία και με άλλες ανήλικες κοπέλες του είπε ότι θέλει να διακόψουν και τότε ο κατηγορούμενος την απείλησε ότι αν δεν του απαντούσε θα έστελνε στους γονείς της τις γυμνές της φωτογραφίες!

«Έχασα το κορίτσι μου»

Με δάκρυα στα μάτια κατέθεσε στο ΜΟΔ Βόλου ο πατέρας της ανήλικης τότε κοπέλας, που είπε ότι έχασε το κορίτσι του απ’ αυτή την ιστορία. Η μητέρα της κατέθεσε ότι όταν έμαθε ότι ο κατηγορούμενος απειλούσε την κόρη της αποφάσισε να τον καταγγείλει στην Αστυνομία, ενώ μάρτυρας κατέθεσε και ένας αστυνομικός. Η υπεράσπιση του 59χρονου κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι δεν είχε συναίσθηση των πράξεών του.

Τέλος ο κατηγορούμενος, κατέθεσε ότι το κορίτσι του είχε πει ότι ήταν μεγαλύτερη και ήταν αυτή που του ζήτησε πρώτα φωτογραφία και στη συνέχεια του έστειλε δικές της.

Στη συνέχεια είπε ότι όταν κατάλαβε ότι ήταν ανήλικη το μετάνιωσε, ενώ σε ερώτηση ενόρκου του Δικαστηρίου, πως θα αισθανόταν αν κάποιος το έκανε αυτό στα δικά του παιδιά, παραδέχτηκε ότι θα αισθανόταν άσχημα. Σημειώνεται ότι το κορίτσι με αναπηρία που έπεσε θύμα του κατηγορούμενου, απεβίωσε το 2019, από παθολογικά αίτια, ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Βόλου.

 

 

magnesianews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα