Ξεκίνησαν οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά υποδοχής - 48ωρος αποκλεισμός στη Λέσβο

Ξεκίνησαν οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά υποδοχής - 48ωρος αποκλεισμός στη Λέσβο

Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής ο 48ωρος αποκλεισμός της περιοχής Καράβας – Καβακλή, στη Λέσβο, την οποία η κυβέρνηση έχει επιτάξει για την κατασκευή κλειστής δομής προσφύγων και μεταναστών.

Μηχανήματα του δήμου έχουν αποκλείσει περιμετρικά την περιοχή, μη επιτρέποντας τη διέλευση των διερχόμενων οχημάτων.

«Συμβολικός αποκλεισμός της περιοχής "Μοιράς Καβακλί" από την Παρασκευή και για δύο μέρες. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία των δημοτών» αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Οι περιοχές επίταξης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή συγκαταλέγεται στις τρεις περιοχές του ανατολικού Αιγαίου, τις οποίες η κυβέρνηση επίταξε για την κατασκευή κλειστού τύπου δομών φιλοξενίας.

-Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.

-Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου

-Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου. 

Νέες δομές επίσης θα κατασκευαστούν και στα νησιά Λέρο - Κω, δίπλα σε υφιστάμενες εκτάσεις, οι οποίες ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο:

-Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω

-Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου

Η απόφαση της κυβέρνησης, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και στους κατοίκους, οι οποίοι κάνουν λόγο για ασφυξία και ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού.

Χθες, μάλιστα, η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα