Πάτρα: Δίωξη για ανθρωποκτονία στη μητέρα - Από πνιγμό ο θάνατος του βρέφους

Πάτρα: Δίωξη για ανθρωποκτονία στη μητέρα - Από πνιγμό ο θάνατος του βρέφους

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου θα οδηγηθεί ενώπιον ανακριτή η 27χρονη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην Πλαζ της Πάτρας χθες το μεσημέρι. Στην 27χρονη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ζητήθηκε προθεσμία για να πραγματοποιηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Όπως είπε ο δικηγόρος της Γιάννης Αποστολόπουλος και μετέδωσε το thebest ζητήθηκε η πραγματογνωμοσύνη «γιατί σε αυτό το στάδιο ο ισχυρισμός μας είναι ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία, αλλά για το ειδικό παιδικό αδίκημα της παιδοκτονίας»

Σύμφωνα με το δικηγόρο η μητέρα, η οποία πήγε στο νοσοκομείο φρουρούμενη, στην απολογία της προανακριτικά είπε «ότι άφησε το μωρό δίπλα στη θάλασσα θέλοντας να το βρει κάποιος ώστε να μην διατρέξει κίνδυνο η ζωή του. Είναι σε κακή ψυχική κατάσταση».

Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με την ιατροδικαστική εξέταση της σορού ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε πνιγμό στη θάλασσα.

Το νεκρό βρέφος εντόπισαν στην Πλαζ πολίτες που διέρχονταν από το σημείο που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν τυλιγμένο με κουβέρτα, ενώ το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο. Αμέσως μετά οι περαστικοί ειδοποίησαν την Αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφθασαν στην περιοχή, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και το Λιμενικό.

Η νεαρή γυναίκα φέρεται να έκρυβε από όλους την εγκυμοσύνη της και αφού γέννησε το κοριτσάκι στη Μαιευτική Κλινική στο νοσοκομείο "Ο Άγιος Ανδρέας" την Τρίτη, με καισαρική τομή, πήρε το βρέφος και έφυγε κρυφά από το νοσοκομείο στις 3:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η 27χρονη άρχισε να περιπλανιέται στην Πάτρα, έφτασε μέχρι και τα Βραχνέικα, επέστρεψε στη περιοχή της Πλαζ και χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί, άφησε το μωρό στην άκρη της θάλασσας και έφυγε. Κατόπιν πήγε στο σπίτι όπου έμενε με την μητέρα της, όπου και τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη, καθώς οι αρχές είχαν ειδοποιηθεί από το νοσοκομείο για την εξαφάνισή της.

Τι λέει ο συνήγορος της 27χρονης

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος της 27χρονης, Γιάννης Αποστολόπουλος, τόνισε ότι η γυναίκα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και συγκεκριμένα σε κατάσταση σοκ.

"Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει. Δεν έχει κατανοήσει ότι σκότωσε το παιδί της" είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της. "Είναι σε κατάσταση που σε υπερβολικό βαθμό πιστοποιεί την ψυχολογική διαταραχή της" πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η γυναίκα πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα