Υπουργείο Παιδείας: Επεκτείνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ΑΕΙ για μαθητές εσπερινών λυκείων

Υπουργείο Παιδείας: Επεκτείνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ΑΕΙ για μαθητές εσπερινών λυκείων

Με τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας δίνεται η δυνατότητα για επέκταση πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητών που φοιτούν στη Β’ και τη Γ΄ τάξη εσπερινών λυκείων.

 

Συγκεκριμένα κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών τροπολογία που προωθεί την επέκταση της δυνατότητας εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση -μέσω των ειδικών διατάξεων που ισχύουν για τα εσπερινά λύκεια- για μαθητές που φοιτούν φέτος στις Β’ και Γ’ τάξεις των εσπερινών λυκείων.

 

Σύμφωνα με τη διάταξη, η οποία έρχεται να διορθώσει ήδη ισχύουσα μεταβατική διάταξη, οι μαθητές που κατά τα σχολικά έτη 2017-18 και 2018-19 φοίτησαν στην Α’ τάξη του ημερήσιου λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) «έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω ειδικών διατάξεων για τα εσπερινά λύκεια, εφόσον φοιτούν τα δύο επόμενα πλήρη σχολικά έτη, στις Β’ και Γ’ τάξεις εσπερινού λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ)».

 

Το υπουργείο σημειώνει ότι για τους μαθητές που τα έτη 2017-2018 και 2018-2019 φοίτησαν στην Α’ τάξη γενικού λυκείου και στη συνέχεια πήγαν στο εσπερινό, ίσχυαν ήδη με βάση τον νόμο 4610/2019 (νόμο Γαβρόγλου), μεταβατικές διατάξεις, με βάση τις οποίες μαθητές που φοιτούν στην ίδια τάξη δεν είχαν το ίδιο δικαίωμα για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Με την εν λόγω διάταξη, για όλους τους μαθητές που τα δύο αυτά σχολικά έτη φοίτησαν στην Α’ τάξη γενικού λυκείου και στη συνέχεια φοίτησαν τα δύο επόμενα πλήρη σχολικά έτη στη Β’ και Γ’ τάξη Εσπερινού Λυκείου, ανεξάρτητα από την ημερομηνία γέννησής τους, όπως υπογραμμίζει το υπουργείο «επέρχεται ενιαία μεταχείριση».

www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα