Αγώνας δρόμου για να μείνει ανοιχτή τη νύχτα η εθνική οδός

Αγώνας δρόμου για να μείνει ανοιχτή τη νύχτα η εθνική οδός

Δυσμενείς είναι οι καιρικές συνθήκες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Αγώνας δρόμου για να μείνει ανοιχτή η εθνική οδός. Προτροπές των Αρχών για να συμβουλεύονται οι την υπηρεσία «Συνθήκες οδικού δικτύου» για τον ασφαλή σχεδιασμό των οδικών μετακινήσεων.

 

Έντονη χιονόπτωση έχει ξεκινήσει από το πρωί της Πέμπτης σε περιοχές των βορείων προαστίων. Συγκεκριμένα, Πάρνηθα, Πεντέλη, Άγιος Στέφανος, Ιπποκράτειος Πολιτείας, Νέα Ερυθραία, Υμηττός ντύνονται σιγά-σιγά στα λευκά, ενώ και νοτιότερα ρίχνει χιονόνερο. Νωρίτερα, εξαιτίας της χιονόπτωσης έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και πάνω, ενώ χαμηλή ορατότητα παρατηρείται στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από Κηφισιά και προς την άνοδο.

 

Λόγω του χιονιά, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη και πάνω, και από τη Θήβα προς Αθήνα. Το πρωί πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε και στην περιοχή της Άνοιξης:

 

Σύμφωνα με το meteo τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Πέμπτης θα είναι το ισχυρό ψύχος, οι βροχοπτώσεις στα κεντρικά και νότια, οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι θυελλώδεις άνεμοι.

 

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Παρασκευής. Αναμένεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Αττικής και σε περιοχές στα βόρεια του λεκανοπεδίου έως το πρωί της Παρασκευής 07/02. Βροχή ή χιονόνερο αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές. Ακόμα και χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του στο Facebook.

 

 

 

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

 

Κλείνουν σχολεία λόγω γρίπης και κακοκαιρίας. Ειδικότερα αύριο Παρασκευή 7/2 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε Αττική αλλά και βόρεια Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά.

 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των δημάρχων τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7/2 είναι τα εξής:

 

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

 

Δ. Αγίων Αναργύρων Καματερού

 

Με απόφαση του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρου Τσίρμπα διακόπτονται τα μαθήματα την Παρασκευή (07.02.2020) εξαιτίας αυξημένου αριθμού ιώσεων εποχικής γρίπης και γρίπης Η1Ν1, στις παρακάτω Σχολικές Μονάδες και τμήματα Σχολικών Μονάδων του Δήμου:

 

5ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων,

 

8ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων,

 

10ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων,

 

11ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων,

 

12ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων, και η Β’ τάξη του 4ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων.

 

 

 

Δ. Ηλιούπολης

 

Δεν θα λειτουργήσει το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, με απόφαση του Δημάρχου Ηλιούπολης Γιώργου Χατζηδάκη.

 

Δ. Δάφνης – Υμηττού

 

Με απόφαση δημάρχου ανακοινώνεται η διακοπή μαθημάτων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, καθώς και η διακοπή λειτουργίας του 1ου και 2ου τμήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Δάφνης.

 

Δ. Πειραιά

 

Με απόφαση του Δημάρχου και κατόπιν σχετικής εισήγησης από τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες, διακόπτονται τα μαθήματα στο 26ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για την Παρασκευή 7/2.

 

Δ. Ζαχάρως

 

Με απόφαση του Δημάρχου Ζαχάρως αναστέλλεται η λειτουργία του παιδικού σταθμού Ζαχάρως και του πρώτου και του δεύτερου νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου Ζαχάρως, λόγω του υψηλού ποσοστού απουσίας των μαθητών εξαιτίας της έξαρσης της εποχιακής γρίπης.

 

Δ. Μινώα Πεδιάδος

 

Από το Δήμο Μινώας Πεδιάδος ανακοινώνεται, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου δεν θα λειτουργήσει, λόγω έξαρσης των εποχικών ιώσεων και του μεγάλου αριθμού απουσιών μαθητών από το σχολείο.

 

Δ. Κιλκίς

 

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη κλειστά θα μείνουν τα Νηπιαγωγεία Ευκαρπίας, Νέας Σάντας και Σ.Σ. Μουριών λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης, συνέπεια της οποίας είναι ο υψηλός αριθμός απουσιαζόντων νηπίων.

 

Δ. Κομοτηνής

 

Aνακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α/βάθμιας και Β/βαθμιας του Δήμου Κομοτηνής, καθώς και η αναστολή λειτουργίας των εσπερινών.

 

Κοζάνη

 

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Κοζάνης, Λάζαρου Μαλούτα, διακόπτεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Ξηρολίμνης, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης, έπειτα από εισήγηση του Συλλόγου Διδασκόντων για απουσία 51 εκ των 57 μαθητών της Σχολικής Μονάδας.

www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα