Δίκη Λεμπιδάκη: Ανήλικη που κατηγορείται για εμπλοκή στην απαγωγή κάθεται στο «σκαμνί»

Δίκη Λεμπιδάκη: Ανήλικη που κατηγορείται για εμπλοκή στην απαγωγή κάθεται στο «σκαμνί»

Μνήμες από την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από περίπου δυόμισι χρόνια, αναμένεται να ξυπνήσουν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Περίπου ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της δίκης των «12» για την εξάμηνη «ομηρία» του γνωστού επιχειρηματία, στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσει σήμερα η νεαρή κοπέλα, η οποία φέρεται να ενεπλάκη στην πολύκροτη υπόθεση από τον ίδιο της τον πατέρα όπως αναφέρει το neakriti.gr.

Πρόκειται για την κόρη του 62χρονου άνδρα, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2019 είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 2 μηνών για την εμπλοκή του στην υπόθεση Λεμπιδάκη. Για την κοπέλα, η οποία κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων που της αποδίδονται από τις Αρχές ήταν μόλις 16 ετών, είχε σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία λόγω του ότι ήταν ανήλικη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δε δικάστηκε μαζί με τους “12”, τον περασμένο Φλεβάρη.

Η δίκη της νεαρής γυναίκας έχει οριστεί για σήμερα στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου.

Η κοπέλα κατηγορείται για «συνέργεια στην αρπαγή» του Μιχάλη Λεμπιδάκη και για «συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δίκες στα Δικαστήρια Ανηλίκων διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Η κοπέλα είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017, λίγο μετά την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη από την Αστυνομία.

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα