Σάλος με τον αστυνομικό που χτύπησε 11χρονο στο Μενίδι: Η οργισμένη αντίδραση Χρυσοχοΐδη

Σάλος με τον αστυνομικό που χτύπησε 11χρονο στο Μενίδι: Η οργισμένη αντίδραση Χρυσοχοΐδη

Σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να χτυπά ένα 11χρονο παιδί στο Μενίδι.

Χρυσοχοΐδης: Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά

Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά, δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με αφορμή βίντεο που δείχνει αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να βιαιοπραγεί σε βάρος 11χρονου στο Μενίδι.

Σε ανάρτησή του στο twitter o κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει: «Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά».

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται. Παράλληλα, έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανήλικου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξή του, εφόσον το επιθυμεί.

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χτύπησε 11χρονο στο Μενίδι - Διατάχθηκε ΕΔΕ

Ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χτύπησε ένα 11χρονο παιδί, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Το περιστατικό έγινε στο Μενίδι.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και απόφαση του Αρχηγείου, όλοι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

"Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί".

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα