ΚΕΕΡΦΑ: Ξυλοδαρμός ασυνόδευτου προσφυγόπουλου από αστυνομικό στον Έβρο

ΚΕΕΡΦΑ: Ξυλοδαρμός ασυνόδευτου προσφυγόπουλου από αστυνομικό στον Έβρο

Ξυλοδαρμό ασυνόδευτου ανήλικου πρόσφυγα από αστυνομικό στο Φυλάκιο του Έβρου καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, νεαρός Αφγανός που περιμένει συνένωση με τον πατέρα του, που βρίσκεται στη Γερμανία, κατήγγειλε ότι «αστυνομικός από την ομάδα φύλαξης για ασήμαντη αφορμή τον ξυλοκόπησε και του έσπασε το κινητό».

 

Αναλυτικά η καταγγελία:

 

«Στο φυλάκιο Αλεξανδρούπολης κρατούνται ανήλικοι μεταξύ 16 και 18 ετών, οι οποίοι δεν έχουν πλέον τα δικαιώματα των ανηλίκων αλλά ούτε αυτά των ενηλίκων.

 

Ο Kamren Rahmani, παιδί 14 ετών από το Αφγανιστάν, που περιμένει την συνένωση με τον πατέρα του, που είναι στην Γερμανία, βρέθηκε στο συγκεκριμένο στρατόπεδο καθώς ο γιατρός που τον εξέτασε υποστήριξε ότι η οστική του ηλικία είναι 16 ετών. Ο ανήλικος καταγγέλλει ότι αστυνομικός από την ομάδα φύλαξης για ασήμαντη αφορμή τον ξυλοκόπησε και του έσπασε το κινητό.

 

Την καταγγελία στην ΚΕΕΡΦΑ έκαναν συγγενείς του ανηλίκου.

 

Ο εγκλεισμός ασυνόδευτων ανηλίκων προσφυγόπουλων σε χώρους σε φυλακές-στρατόπεδα είναι το βάρβαρο πρόσωπο της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ-φρούριο, των κλειστών συνόρων.

 

Απαιτούμε το κλείσιμο όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων, να πάρουν χαρτιά και άσυλο και να συνενωθούν άμεσα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με τους γονείς τους. Απαιτούμε την άμεση μεταφορά τους σε δημόσιες δομές φροντίδας ανηλίκων.

 

Στις 21 Μάρτη διαδηλώνουμε κατά του ρατσισμού και του φασισμού, με διαδήλωση στην Ομόνοια στις 3μμ αλλά και σε άλλες πόλεις όπως και στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης στις 12 το μεσημέρι.»

http://www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα