Μετεωρίτης στην Αίγινα: Παραμένει το μυστήριο, τι λέει ο Δήμαρχος του νησιού

Μετεωρίτης στην Αίγινα: Παραμένει το μυστήριο, τι λέει ο Δήμαρχος του νησιού

Πυκνό μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση ότι έπεσε μετεωρίτης στην Αίγινα και συγκεκριμένα στη θάλασσα! Το Newsit.gr απευθύνθηκε στον Δήμαρχο του νησιού, Γιάννη Ζορμπά.

Μέχρι στιγμής επίσημοι φορείς δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες, που ήθελαν να εμφανίστηκε στον ουρανό ένας μετεωρίτης αργά το βράδυ του Σαββάτου (18.1.2020). Το Newsit.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αίγινας Γιάννη Ζορμπά, ο οποίος δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο και το Αστεροσκοπείο για να ενημερωθεί για το συμβάν, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από κάποιον φορέα.

 

Διαβάστε τι είπε ο κ. Ζορμπάς:

 

“Από το Λιμενικό δεν έχουμε κάποια απόδειξη. Το Αστεροσκοπείο μόνο θα μπορούσε να επιβεβαιώσει μια τέτοια πληροφορία. Εμείς μέχρι τώρα δεν έχουμε πληροφόρηση για πτώση μετεωρίτη, ούτε κάποια απόδειξη. Εγώ δεν είδα καμία λάμψη, ούτε υπάρχει μέχρι τώρα κάποιος επώνυμος μάρτυρας που να είδε κάτι. Εχθές (σ.σ. 18.1.2020) το βράδυ γίνανε περιπολίες της Αστυνομίας για τυχόν ζημιές στο νησί, δεν εντοπίστηκε κάτι”.

 

Ο φημολογούμενος μετεωρίτης έπεσε, σύμφωνα με μαρτυρίες από ψαράδες της περιοχής, στη θάλασσα. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι είδαν ένα φωτεινό αντικείμενο να κατευθύνεται προς την Αίγινα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Την ίδια στιγμή μια άλλη μαρτυρία σχετικά με τη φημολογούμενη πτώση μετεωρίτη στον Αργοσαρωνικό, ανέφερε πως πολλοί άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο στο Πόρτο Ράφτη, χωρίς να εντοπίσουν την αιτία.

www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα