Δίκη Πολύζου: Ο αδελφός του είναι ο τελευταίος που τον είδε - Τι κατέθεσε

Δίκη Πολύζου: Ο αδελφός του είναι ο τελευταίος που τον είδε - Τι κατέθεσε

Μνήμες από τη συγκλονιστική υπόθεση δολοφονίας του Κωστή Πολύζου ξύπνησαν χθες, αφού ξεκίνησε η εκδίκασή της σε δεύτερο βαθμό. Στο εδώλιο η μάνα και ο πατριός του άτυχου 23χρονου, οι  οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί για τον θάνατό του. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωστής Πολύζος εξαφανίστηκε από το σπίτι του στη Σιάτιστα Κοζάνης, το βράδυ της Παρασκευής στις 18 Φεβρουαρίου 2011. Οκτώ μήνες αργότερα, το πτώμα του βρέθηκε από περαστικό κυνηγό, στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι. Επειδή η σορός του βρέθηκε μετά από αρκετό καιρό, είναι αδιευκρίνιστη η αιτία του θανάτου του νεαρού. 

«Οι γονείς μου είναι αθώοι» - Η κατάθεση του αδελφού του 

Σημαντική είναι η κατάθεση του αδελφού του Κωστή Πολύζου και βιολογικού παιδιού των κατηγορουμένων, καθώς είναι το τελευταίο άτομο που τον είδε ζωντανό. 

Χθες περιέγραψε στο δικαστήριο, την τελευταία νύχτα που τον είδε. «Πήγα σε ψυχολόγο για να διαχειριστώ τον θάνατό του. Τον αδελφό μου τον είχα πάνω από όλα. Δε θα έλεγα ψέματα για να καλύψω τους γονείς μου. Αυτό για τα δάνεια μου φαίνεται γελοίο. Ο πατέρας μου ήταν πατέρας για τον Κωστή κι όχι πατριός. Ο Κωστής τον φώναζε “μπαμπά”. Κίνησαν γη και ουρανό για να τον βρουν. Είναι δύο αθώοι στη φυλακή και ο δολοφόνος είναι έξω».

«Οι γονείς μου είναι εγγυητές στα δάνεια»

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» τόνισε ότι υπάρχει μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ο πατριός εθεάθη στην Αθήνα, την ημέρα της δολοφονίας και το πρωί της επόμενης. «Οικονομικό κίνητρο δεν μπορεί να υπάρχει, γιατί μάνα και πατριός ήταν εγγυητές στα δάνεια του Κωστή ενώ σε περίπτωση χρεών, αυτά μετατίθενται στους γονείς και τον αδελφό» σημείωσε ο κ.Λύτρας.

Όσον αφορά στο χωράφι, στο οποίο εντοπίστηκε η σορός του και αρχικά είχε ακουστεί ότι οι γονείς δεν το υπέδειξαν στους αστυνομικούς, ο δικηγόρος είπε ότι ο πατριός υποστηρίζει ότι ανέφερε σε αστυνομικό της ΟΠΚΕ ότι στην κατοχή της οικογένειας του είναι και αυτό το χωράφι.

Επιστήθιος φίλος του Κωστή κάνει λόγο για... ατύχημα που έγινε στο σπίτι 

Η τοπική κοινωνία αλλά και επιστήθιος φίλος του Κωστή κάνει λόγο για ατύχημα που μπορεί να έγινε μέσα στο σπίτι, το οποίο ενδέχεται να ήθελαν στη συνέχεια να καλύψουν οι κατηγορούμενοι. Ερωτώμενος ο δικηγόρος από τη δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού για το εν λόγω ζήτημα, είπε ότι ρώτησε και ο ίδιος τους γονείς, οι οποίοι απέκλεισαν τέτοιο ενδεχόμενο. 

Η υπόθεση δολοφονίας του Κωστή Πολύζου

Ο Κωστής Πολύζος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του μια νύχτα με καταιγίδα στις 18 Φεβρουαρίου του 2011.Τότε η μητέρα του και ο ανήλικος αδελφός του έλεγαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», πως κάποιο άγνωστο αυτοκίνητο σταμάτησε έξω από το σπίτι, ο Κωστής φάνηκε να γνωρίζει τον οδηγό, επιβιβάστηκε σ’ αυτό και από τότε δεν τον ξαναείδαν.

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2011, τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν τη σορό του άτυχου 23χρονου από χωράφι του πατριού, το οποίο δεν είχε δηλωθεί στους αστυνομνικούς ότι ανήκει στην οικογένεια.

Ο Κωστής Πολύζος ήταν θαμμένος με τη φόρμα που φορούσε στο σπίτι και χωρίς παπούτσια. Το σημείο είχε καλυφθεί γύρω - γύρω με κλαδιά και για πολλούς ήταν απορίας άξιο πως η οικογένεια δεν το είχε αντιληφθεί. Αργότερα, πολλά ακούγονταν για μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε πάρει ως δάνειο ο Κωστής. Ως τότε όμως,  η μάνα και ο πατριός δε βρέθηκαν ποτέ στο στόχαστρο. Λίγο καιρό αργότερα, έφυγαν από το χωριό και μετακόμισαν στην Ελευσίνα.

Όμως τον Ιανουάριο του 2016, χάρη στις επίμονες έρευνες των αρχών, ο ανακριτής Κοζάνης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης που εστάλη στην Ασφάλεια Αττικής και Αξιωματικοί του τμήματος Αναζητήσεων συνέλαβαν το ζευγάρι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα