Δίκη Τοπαλούδη: Υπέφερε στα χέρια των δολοφόνων της - Στο νοσοκομείο η μητέρα της

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» εξακολουθεί να νοσηλεύεται η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία λιποθύμησε χθες κατά την έναρξη της πολύκροτης δίκης για την άγρια δολοφονία της κόρης της στη Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2018.

Η Κούλα Τοπαλούδη που συνάντησε για πρώτη φορά από κοντά τους δύο κατηγορούμενους, δεν άντεξε και κατέρρευσε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης αποκάλυψε πως η σύζυγός του είναι πολύ καλύτερα σήμερα, ωστόσο θα παραμείνει στο νοσοκομείο για να κάνει κάποιες επιπλέον εξετάσεις.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη μέρα η χθεσινή. Εγώ είχα σαν χαρακτήρας διαφορετική αντιμετώπιση και συμπεριφορά απέναντί τους. Η σύζυγός μου βγήκε σε κάποιο διάλειμμα, ζαλίστηκε και λιποθύμησε» είπε ο Γιάννης Τοπαλούδης, εξηγώντας πως «δεν μπορούσε να συγκρατηθεί και να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση όσο πιο ήρεμα και ήπια γινόταν».

Μάλιστα δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα και τη συγκίνησή του, όταν αναφέρθηκε στην κόρη του Ελένη, λέγοντας:

«Παρούσα στην αίθουσα είναι και η Ελένη μας που γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1997 στις Σέρρες. Δυστυχώς έγινε αιώνια η ψυχική της διαμονή στην Ρόδο, γιατί κάποιοι έτσι το θέλησαν. Αλλά θα είναι παρούσα στις ψυχές και τις καρδιές μας».

Tι συνέβη στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας διαδραματίστηκαν χθες στο Πρωτοδικείο Αθηνών, σε μία δίκη που ξεκίνησε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, και στην οποία αναμένεται να καταθέσουν συνολικά 11 μάρτυρες.

Φερόμενοι ως δράστες ένας 22χρονος Ροδίτης και ένας 20χρονος Αλβανός, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και ομαδικού βιασμού.

Ο 22χρονος μέσω του δικηγόρου του αρνήθηκε την κατηγορία του ομαδικού βιασμού. Υποστήριξε ότι υπήρξε ερωτική συνεύρεση με συναίνεση και ότι αποδέχεται την απλή συνδρομή στην ανθρωποκτονία. Τέλος, εξέφρασε τη δημόσια συγνώμη του εντολέα του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλει να συνδεθεί με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. 

Ο 20χρονος από την άλλη αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες και επιφυλάσσεται, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του.

Δεν άντεξε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας 

Τραγικό πρόσωπο η Κούλα Τοπαλούδη, η οποία ξέσπασε όταν τους είδε και σε έξαλλη κατάσταση επιχείρησε να τους επιτεθεί. «Δολοφόνοι! Καταστρέψατε τη ζωή μου! Δε θέλω να τους βλέπω!», φώναζε, την ώρα που ο σύζυγός της προσπαθούσε να την συγκρατήσει. Ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να τη συνεφέρει:

«Ποιος είναι το Αλβανάκι; Π@νας γιε θα σε σκοτώσω θα σε γ@σω. Ποιος είναι ο Έλληνας; Μου καταστρέψατε τη ζωή δολοφόνοι. Μεγάλωνα το κορίτσι μου και μου το σκοτώσατε». Στη συνέχεια, βγήκε από την αίθουσα του δικαστηρίου για να ηρεμήσει.

Μια στιγμή που συγκίνησε πολύ τους παρευρισκόμενους στα δικαστήρια, ήταν όταν η Μάγδα Φύσσα, πλησίασε και αγκάλιασε τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, εκφράζοντάς της έτσι τη συμπαράστασή της για το χαμό του παιδιού της, ως μάνα προς μάνα που τις ενώνει ο ίδιος πόνος. 

Υπέφερε στα χέρια των δολοφόνων της η Ελένη Τοπαλούδη

Στο παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε η Ελένη Τοπαλούδη το βράδυ της 27ης και τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2018 στα χέρια των κατηγορουμένων. 

Ήταν τότε που η Ελένη έκλεισε το ραντεβού θανάτου με τον 20χρονο, ο οποίος μαζί με τον συγκατηγορούμενό του την οδήγησαν στο εξοχικό σπίτι του δεύτερου στη Λίνδο. 

Εκεί οι δύο νεαροί επιχείρησαν να έρθουν σε ερωτική επαφή με την κοπέλα και όταν εκείνη αντιστάθηκε, τη βίασαν, γρονθοκοπώντας την και απειλώντας τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα με μαχαίρι. Η Ελένη Τοπαλούδη έχασε τις αισθήσεις της, κάποια στιγμή συνήλθε και τους απείλησε ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία. Τότε εκείνοι αποφάσισαν να τη σκοτώσουν. Αυτά αναφέρονται στο βούλευμα. 

Η άτυχη κοπέλα έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Παρακαλούσε τους βιαστές της να την πάνε σε ένα νοσοκομείο, όμως εκείνοι δεν την άκουγαν. Αφού επιχείρησαν να τη στραγγαλίσουν, τη μετέφεραν γυμνή με το αυτοκίνητο, με το οποίο είχαν πάει στο σπίτι – κολαστήριο και όντα ακόμα ζωντανή, την πέταξαν από τα βράχια σε ερημική παραλία, όπου η άτυχη Ελένη ξεψύχησε. 

Στις απολογίες τους στον ανακριτή, οι δύο νεαροί είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες, ισχυριζόμενοι πως η ερωτική συνεύρεση με το θύμα ήταν συναινετική και όχι προϊόν εξαναγκασμού. Μάλιστα έριχναν ο ένας την ευθύνη για την ανθρωποκτονία της κοπέλας στον άλλον, χωρίς όμως να πείσουν για τους ισχυρισμούς τους.  Στο βούλευμα αναφέρεται πως υπήρχε πολύς χρόνος να αντιδράσει ο ένας στις αποτρόπαιες ενέργειες του άλλου και το κορίτσι να σωθεί από τον θάνατο. 

Η κίνησή τους να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα και οι προσπάθειες να καλύψουν τα ίχνη τους δείχνει ότι λειτούργησαν μαζί στο αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, καταλήγει το βούλευμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα