Σέρρες: Σπείρα νεαρών έκανε 25 διαρρήξεις και έκλεψε οκτώ ΙΧ

Η σπείρα εξαρθρώθηκε έπειτα από εκτεταμένη έρευνα - Συνελήφθησαν τρία άτομα και ταυτοποιήθηκαν πέντε συνεργοί τους 

Σε εφιάλτη είχε εξελιχθεί για τους ιδιοκτήτες σπιτιών, καταστημάτων και οχημάτων μια σπείρα νεαρών Ελλήνων που δρούσαν το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, όπου είχαν διαπράξει συνολικά 33 διαρρήξεις και κλοπές.

 

Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Σερρών και το πρωί της Παρασκευής, με οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και του τμήματος Ηράκλειας, συνελήφθησαν σε περιοχή των Σερρών τρεις Έλληνες ηλικίας 22, 21 και 17 χρόνων. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν πέντε συνεργοί τους, τέσσερις Έλληνες ηλικίας 18 ως 23 χρόνων και ένας 28χρονος αλλοδαπός.

 

Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και χρησιμοποιώντας συνολικά οκτώ κλεμμένα οχήματα, οι νεαροί κακοποιοί διέπραξαν 25 διαρρήξεις και έκλεψαν, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, καπνικά προϊόντα και άλλα αντικείμενα, με τη συνολική λεία τους να ξεπερνά σε αξία τα 71.000 ευρώ. Στα σπίτια τους κατασχέθηκαν δέκα κινητά που είχαν αρπάξει από ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και διαρρηκτικά εργαλεία και ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν. Όλα τα κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

 

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος, στην οποία περιλαμβάνεται μια 49χρονη Ελληνίδα που κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, καθώς προμηθεύτηκε μέρος των κλοπιμαίων από τους δράστες. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν τυχόν έχουν εμπλακεί και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

www.protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα