Θρήνος για τον Νιτσιάκο: Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Θρηνεί η Ήπειρος το άδοξο τέλος του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου.

Ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος ανασύρθηκε νεκρός χθες το βράδυ όταν τo αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων.

Οπως αναφέρει το epirus-tv-news.gr ο Θεόδωρος Νιτσιάκος είχε πάει για κυνήγι και το δυστύχημα οφείλεται στην ολισθηρότητα του δρόμου από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τις τελευταίες ημέρες.

Κοτόπουλα Νιτσιάκος: 40 χρόνια παρουσία στον κλάδο της πτηνοτροφίας

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος ήταν ο ιδρυτής της επιχείρησης «Κοτόπουλα Νιτσιάκος».

Η Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ έχει έδρα τα Ιωάννινα και 40ετή παρουσία στον κλάδο της πτηνοτροφίας.

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25 Μαρτίου του 1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος με σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας αποφάσισε το 1972 να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια η οικογένειά του πούλησε τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου.

H εταιρεία που κατάφερε να χτίσει ο Θοδωρής Νιτσιάκος είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα, εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων εμπορίας δημητριακών και σογιαλεύρου και μέσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με βάση το τζίρο.

Τα κύρια αντικείμενα της επιχείρησης περιλαμβάνουν την παραγωγή και εμπορία μιας ευρείας γκάμας προϊόντων κοτόπουλου, κουνελιού και γαλοπούλας, εκκολάψιμων αυγών και νεοσσών κοτόπουλου, ζωοτροφών και πρώτων υλών για παντός τύπου κτηνοτροφική εκμετάλλευση, τροφών για σκύλους και γάτες.

Τα κοτόπουλα Νιτσιάκος και το πολυτελές ξενοδοχείο Du Lac

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος όμως έβαλε το στίγμα του και στα τουριστικά δρώμενα της περιοχής της Ηπείρου. Ουσιαστικά έβαλε τα Γιάννινα στον τουριστικό χάρτη με την ίδρυση και λειτουργία του ξενοδοχείου Du Lac. Ενός ξενοδοχείου που από το 1998 αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα