Νοσοκομείο Άρτας: Μετατράπηκε σε λίμνη εξαιτίας νεροποντής

Σε λίμνη μετατράπηκε την Κυριακή το απόγευμα 22/12 το νοσοκομείο της Άρτας, εξαιτίας της ξαφνικής νεροποντής που έπληξε την περιοχή. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, από τα νερά που πλημμύρισαν όλο το νοσοκομείο, δεν γλίτωσαν ούτε οι ασθενείς και το προσωπικό.

Από παντού μπήκαν  τα νερά της βροχής και πλημμύρισαν θαλάμους και διαδρόμους στο νοσοκομείο Άρτας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νεροποντής που έπληξε την περιοχή.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος τυχαία πραγματοποιούσε επίσκεψη στο νοσοκομείο με τον πρόεδρο του σωματείου, τα νερά κατέκλυσαν όλους τους ορόφους και θαλάμους:

 

"Ειδοποίησαν τον πρόεδρο του σωματείου του νοσοκομείου Άρτας ότι από την νεροποντή γέμισε το νοσοκομείο νερό. Ο 4ος όροφος πλημμυρισμένος. Μπροστά στο διάδρομο στη ΜΕΘ γεμάτο νερά. Στον 1ο όροφο τα ίδια. Η παθολογική κλινική γεμάτη νερά στους θαλάμους. Οι ασθενείς που σηκώνονταν να πάνε στο μπάνιο γέμιζαν νερά οι παντόφλες και οι πιτζάμες τους, μέχρι το γόνατο. Έμπαιναν νερά από τα παράθυρα. Τα κρεβάτια όλα μούσκεμα. Όλο το νοοσκομείο έμπαζε νερά", καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

 

ΠΟΕΔΗΝ: Καμία συντήρηση στο νοσοκομείο την τελευταία δεκαετία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, όλα τα τελευταία χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συντήρηση στο νοσοκομείο:

 

"Όλα αυτά έγιναν λόγω έλλειψης συντήρησης. Η τεχνική υπηρεσία είναι αποδεκατισμένη, χρήματα μηδέν. ¨Ενα νοσοκομείο που λειτουργεί από το 1996 και τα χρόνια της κρίσης δεν έγινε καμία επισκευή. Ο αξονικός εξυπηρετεί μόνο έκτακτα περιστατικά. Δεν δουλεύει ο ψηφιακός μαστογράφος λόφω έλλειψης γιατρών ακτινολόγων", καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

 

Εντωμεταξύ, το Υπουργείο Υγείας δηλώνει ότι σχεδιάζει να κάνει ριζικό λίφτινγκ στις πεπαλαιωμένες υποδομές των δημόσιων νοσοκομείων με ημερομηνία έναρξης εντός του 2020.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, πριν από λίγες ημέρες, εντός του 2020 θα υπάρξουν κτιριακές παρεμβάσεις στα νοσοκομεία μας “τέτοιες που έχουν να γίνουν πάρα πολλά χρόνια”. Ηδη, ο κ. Κικίλιας έχει ζητήσει από τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να προσκομίσουν στο Υπουργείο Υγείας λεπτομερείς καταγραφές των κτιρίων όλων των δημόσιων νοσοκομείων (τετραγωνικά, μελέτες, σχέδια και προβλήματα), ώστε να εκπονηθεί το σχετικό σχέδιο δράσης.

 

iatropedia.gr

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα