Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά για το Κουκάκι: Δεν ήταν πλαστικές σφαίρες, ήταν ελαστικές μπάλες

Η ΕΛ.ΑΣ. απαντά για το Κουκάκι: Δεν ήταν πλαστικές σφαίρες, ήταν ελαστικές μπάλες

Στις αναφορές των Μ.Μ.Ε. για τον τραυματισμό με πλαστική σφαίρα μιας γυναίκας, η οποία συνελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης για την εκκένωση υπό κατάληψη κτηρίου στην οδό Παναιτωλίου, απαντά με ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ η είδηση αυτή είναι απολύτως ψευδής, ότι δηλαδή η συλληφθείσα χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα.

H Ελληνική Αστυνομία, λόγω της επικινδυνότητάς τους, δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους, όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin , οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου 15 μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς.

Στη χθεσινή επιχείρηση, στην οδό Παναιτωλίου, έγινε περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού αυτού, λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη πετρών, τούβλων, μεταλλικών κλπ αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων.

Για τα συμβάντα των χθεσινών καταλήψεων έχει ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται όλες οι μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα