Κάλυμνος: Έλληνας ψαράς κατήγγειλε παρενόχληση από την τουρκική ακτοφυλακή

Κάλυμνος: Έλληνας ψαράς κατήγγειλε παρενόχληση από την τουρκική ακτοφυλακή

Την απομάκρυνση Έλληνα ψαρά από ελληνικά χωρικά ύδατα με την «δικαιολογία» ότι βρίσκεται σε τουρκικά  ζήτησε η τουρκική ακτοφυλακή.

Όπως μετέδωσε το OPEN, το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής στις 11.30, ενώ ο ψαράς βρισκόταν με το σκάφος του στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καλολίμνου.

Στη συνέχεια το φουσκωτό απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές. Ο ψαράς κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμεναρχείο Καλύμνου ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

 Ο ίδιος ψαράς μίλησε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη.

«Να φύγουμε από εδώ λέει γιατί είναι τούρκικα. Ποια τούρκικα του λέω ρε; Από κάτω από το φανάρι της Καλόλιμνου του λέω είναι τούρκικα, εδώ Τουρκία μου λέει. Δε μας αφήνει να δουλέψουμε. Μόλις φτάσαμε 50 γιάρδες έτσι προς τα Ίμια μέσα από την γαιδουρόνησο, σκάρτο μίλι από τα Ίμια μας κάνει γύρω γύρω, φωνάζουνε, σφήνες, δεν μας αφήνουν να πάμε μέσα».

Οι Έλληνες ψαράδες αποχώρησαν και κατήγγειλαν το επεισόδιο στο Λιμεναρχείο Καλύμνου. Ο αποκαλούμενος πόλεμος τη τσιπούρας στην περιοχή των Iμίων ξεκίνησε.

Η κινητοποίηση του Λιμενικού και στην σημερινή περίπτωση ήταν άμεση.

Παρά τον διακαή πόθο των τούρκων να προκαλέσουν τετελεσμένα, οι Έλληνες ψαράδες λένε πως θα συνεχίσουν να ψαρεύουν στην περιοχή, καθώς βρίσκονται σε ελληνικά νερά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα