Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Έχει αποσταθεροποιηθεί το ελληνικό σεισμικό τόξο

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Έχει αποσταθεροποιηθεί το ελληνικό σεισμικό τόξο

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, επιμένει οτι οι σεισμοί σε Αλβανία και Κρήτη έχουν αποσταθεροποιήσει το ελληνικό σεισμικό τόξο και εξηγεί: Πρίν τους σεισμούς στην γειτονική Αλβανία και την Κρήτη, μεγάλους σεισμούς της τάξης των 6,4 και 6,1 αντίστοιχα, είχαμε 79 σεισμούς με μέγιστο μέγεθος 4 Ρίχτερ. Μετά τον σεισμό στην Αλβανία είχαμε 229 σεισμούς με τον σεισμό της Κρήτης να φθάνει τα 6,1 Ρίχτερ, έναν δεύτερο της τάξης των 5,4 Ρίχτερ και έναν τρίτο με μέγεθος 5 Ρίχτερ. Και προσθέτει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι εχουμε γεωδυναμική αποσταθεροποίηση στο τόξο

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:

Ακούω κλαψουρίσματα «ειδικών στη γεωδυναμική» για την άποψή μου περί αποσταθεροποίησης μετά τους σεισμούς Αλβανίας (26.11.2019, μέγεθος Μ6,4) και Δ. Κρήτης (27.11.2019, Μ6,1).

Ας δούμε λοιπόν τα σεισμολογικά στοιχεία, σε ίσα χρονικά διαστήματα 17 ημερών πριν το σεισμό της Αλβανίας και 17 μέρες μετά (μέχρι σήμερα) στο Ελληνικό Σεισμικό Τόξο. Στο πρώτο διάστημα έγιναν μόνο 79 σεισμοί με Μ μεγαλύτερο του 2 και 18 με Μ μεγαλύτερο του 3. Μέγιστο μέγεθος μόνο 4.

Στο δεύτερο διάστημα, έγιναν 229 σεισμοί με Μ μεγαλύτερο του 2 και 75 με Μ μεγαλύτερο του 3. Μέγιστο μέγεθος Μ6,1, ένας Μ5,4 και ένας Μ5,0. Δηλαδή μετά τους ισχυρούς σεισμούς Αλβανίας και Δ. Κρήτης είχαμε σημαντικότατη αύξηση και στον αριθμό των σεισμών και στα μεγέθη τους. Τονίζω ότι κανείς από τους 229 δεν ήταν μετασεισμός του Μ6,1, όλοι έγιναν σε άλλες περιοχές του τόξου. Συνεπώς, ποιός μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχουμε γεωδυναμική αποσταθεροποίηση στο τόξο?

Οι δύο εικόνες προβάλλουν τα επίκεντρα των σεισμών στις δύο προαναφερόμενες χρονικές περιόδους.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα