Άγιοι Θεόδωροι: Όλο και πιο κοντά στους δράστες της στυγερής δολοφονίας της 73χρονης

Άγιοι Θεόδωροι: Όλο και πιο κοντά στους δράστες της στυγερής δολοφονίας της 73χρονης

Όλο και πιο κοντά στους δράστες της στυγερής δολοφονίας της 73χρονης γυναίκας έξω από το σπίτι της στους Αγίους Θεοδώρους βρίσκεται η αστυνομία. 

Στελέχη της Ασφάλειας Κορίνθου και αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής πραγματοποίησαν έρευνες σε πέντε καταυλισμούς Ρομά στο Ζευγολατιό, τα Εξαμίλια, τον Ταρσινά, τις Κρίνες και το Βλύχο Μεγάρων. 

Από βιντεοληπτικό υλικό του οχήματος και συνδυασμό των πινακίδων κυκλοφορίας οι αστυνομικοί κατέληξαν σε δύο ύποπτα ασημί Χιουντάι στο Ίλιον και στο Βλυχό. 

Στο πρώτο δεν προέκυψαν εργαστηριακά ευρήματα που να το συνδέουν με τον θάνατο της γυναίκας στους Αγίους Θεοδώρους. Στο δεύτερο όμως που εντοπίστηκε μέσα στον καταυλισμό των Ρομά, εντοπίστηκαν ίχνη πρόσκρουσης στην αριστερή πλευρά του οχήματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου εμφανίζεται μια γυναίκα, η οποία δεν έχει εντοπιστεί, όμως οι αστυνομικοί αναζητούν δύο άνδρες που σύμφωνα με πληροφορίες το χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους. 

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ώστε να γίνουν έρευνες για γενετικό υλικό της άτυχης γυναίκας στα ελαστικά και τα μεταλλικά του μέρη και να πιστοποιηθεί αν είναι αυτό, με το οποίο πέρασαν από πάνω της οι δράστες, σκοτώνοντάς την. 

Παράλληλα θα ερευνήσουν και το εσωτερικό του αναζητώντας DNA και αποτυπώματα των δύο δραστών της άγριας δολοφονίας.

Στα χέρια των αρχών φωτογραφίες των δραστών

Οι αστυνομικοί που διεξάγουν τις έρευνες έχουν στη διάθεσή τους φωτογραφίες του ενός δράστη, ο οποίος ήταν συνεπιβάτης του μοιραίου αυτοκινήτου, οι οποίες έχουν διανεμηθεί σε αστυνομικές αρχές όλης της χώρας για να εντοπιστεί και να συλληφθεί. 

Μάλιστα φαίνεται πως έχουν ταυτοποιηθεί και οι δύο δράστες. 

Σήμερα η κηδεία της 73χρονης

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος και προήλθε από κάταγμα στον αυχένα που προκάλεσαν οι ρόδες του οχήματος, που πέρασαν από πάνω της.

Σήμερα, η οικογένειά της, φίλοι και συγγενείς θα της πουν το τελευταίο αντίο στις 15:00 το μεσημέρι στο νεκροταφείο του Σχιστού. 

Το χρονικό της υπόθεση

Όλα έγιναν το περασμένο Σάββατο. Οι δύο Ρομά που επέβαιναν σε ένα ασημί Χιουντάι πέρασαν έξω από το σπίτι της 73χρονης. Τη φώναξαν να τους πλησιάσει κι όταν εκείνη έφτασε κοντά τους πήγαν να της αρπάξουν την αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό της. 

Η γυναίκα προσπάθησε να αντισταθεί, εκείνοι τρομοκρατήθηκαν και πάτησαν γκάζι για να διαφύγουν. Όμως βρέθηκαν σε αδιέξοδο κι έτσι με πολύ μεγάλη ταχύτητα γύρισαν πίσω και πέρασαν με το αυτοκίνητο πάνω από την άτυχη γυναίκα που βρισκόταν στο έδαφος, σκοτώνοντάς την. 

Άγιοι Θεόδωροι: «Μου σκότωσαν τη γυναίκα μου για μια καδένα ούτε των 500€»

Ο σύζυγός της, δήλωσε πως την σκότωσαν για μια αλυσίδα που δεν έκανε ούτε 500 ευρώ και τους χαρακτήρισε αδίστακτους δολοφόνους, ζητώντας από την αστυνομία να τους βρει και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά.