ΕΔΕ για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια. Τι απαντά ο Χρυσοχοΐδης

ΕΔΕ για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια. Τι απαντά ο Χρυσοχοΐδης

Τη διενέργεια ΕΔΕ σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει για αστυνομία βία κατά τη διάρκεια προσαγωγών και συλλήψεων, στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ανακοίνωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

“Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διετάχθη η διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει πως τα βίντεο και οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας έχουν αποσταλεί από το Σάββατο στον Συνήγορο του Πολίτη "για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες”.

Και μάλιστα, όπως επισημαίνεται, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, “επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του”.

Τι απαντά ο Χρυσοχοΐδης

«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία», επισημαίνει σε ανάρτηση, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αναφερόμενος στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο με τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου

Σημειώνει επίσης ότι «όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει».

Ολόκληρη η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο facebook έχει ως εξής: «Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η αστυνομία-που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα-έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει. Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».

Ραγκούσης για ΕΔΕ κατά αστυνομικών: «Ανερμάτιστη, πανικοβλημένη κυβέρνηση»

Για μία «ανερμάτιστη και πανικοβλημένη κυβέρνηση σε κατάσταση πλήρους απώλειας ελέγχου» κάνει λόγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, σχολιάζοντας τη διαταγή για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης αναφορικά με τη δράση αστυνομικών στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού στο κράτος δικαίου επιχείρησε να καθοδηγήσει το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, δηλώνοντας μόλις χθες το βράδυ, πως τίποτε έκνομο δεν συνέβη από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ. στα γεγονότα της Παρασκευής.

Σήμερα, και σε πλήρη αντίφαση με τις χθεσινές της δηλώσεις, εξαναγκάστηκε να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τα συγκεκριμένα γεγονότα αστυνομικής βίας.

Πρόκειται για μια ανερμάτιστη και πανικοβλημένη κυβέρνηση σε κατάσταση πλήρους απώλειας ελέγχου», αναφέρει ο κ. Ραγκούσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα