Τραγωδία Ίλιον - "Δεν το πρόλαβα": Συγκλονίζει η μητέρα του 2,5 ετών αγοριού

Τραγωδία Ίλιον - "Δεν το πρόλαβα": Συγκλονίζει η μητέρα του 2,5 ετών αγοριού

Δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης έκανε η μητέρα του 2,5 ετών αγοριού, που πέθανε στο Ίλιον.

Η γυναίκα, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκριά της, περιέγραψε τι προηγήθηκε το μοιραίο βράδυ.

«Ξαπλώσαμε και κοιμηθήκαμε με το μωράκι μου. Το πήρα αγκαλίτσα και κοιμηθήκαμε», είπε και εξήγησε ότι κάποια στιγμή το παιδί πρέπει να ξύπνησε και πήγε ναι παίξει στο κρεβάτι.

«Τράβηξε τον ιμάντα και τον πλάκωσε το στρώμα. Δεν πρόλαβα μέσα στη νύχτα, δεν το πρόλαβα, 5 η ώρα τον είδα», είπε.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν ασφυκτικός.

Ο ιατροδικαστής συμπέρανε ότι το παιδί βρέθηκε σε ένα περιβάλλον που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και δεν είχε οξυγόνο.

Εκτιμάται, μάλιστα, πως κάποιες μικροεκδορές που υπήρχαν στο μέτωπο του παιδιού οφείλονται στις αρχικές προσπάθειές του να απεγκλωβιστεί.

Η κατάθεση των γονέων

Οι γονείς του αγοριού προσπάθησαν χτες να εξηγήσουν στους αστυνομικούς υπό ποιες συνθήκες έχασε τη ζωή του το παιδί τους.

Όπως είπε ο πατέρας του παιδιού, την Κυριακή, η μητέρα έκανε δουλειές στο σπίτι, με αποτέλεσμα να ανοιγοκλείνει το χώρο του κρεβατιού κάτι που το παιδί είδε ως παιχνίδι και έμπαινε μέσα.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, γύρω στις 19:00 χθες το βράδυ, οι γονείς κάθισαν στον καναπέ, έβλεπαν τηλεόραση και τους πήρε ο ύπνος.

Το πρωί, γύρω στις 05:30, η μητέρα σηκώθηκε για να ταΐσει το άλλο παιδάκι της οικογένειας, που είναι μόλις 1,5 έτους. Ψάχνοντας να δει πού είναι το 2,5 ετών αγόρι, το βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού.

Η μητέρα, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι ήταν πολύ κουρασμένη και την πήρε ο ύπνος στον καναπέ κι όταν σηκώθηκε τα ξημερώματα, άρχισε να αναζητά το παιδί, το οποίο και βρήκε μέσα στον αποθηκευτικό χώρο. Αμέσως το μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Για τους δύο γονείς σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία και θα σταλεί στον εισαγγελέα, ενώ ο δικαστικός λειτουργός έδωσε εντολή να παραμείνουν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα