Η στιγμή που ο σεισμός χτυπά την Κρήτη: Γονείς έτρεχαν στα σχολεία - Πανικός σε σούπερ μάρκετ

Η στιγμή που ο σεισμός χτυπά την  Κρήτη: Γονείς έτρεχαν στα σχολεία - Πανικός σε σούπερ μάρκετ

Πανικός σημειώθηκε τη στιγμή που τα Χανιά ταρακουνήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό, έντασης 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στον θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Κρήτης και νότια των Αντικυθήρων.

Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας ενός σούπερ μάρκετ, στην περιοχή των Χανίων, καταγράφει τη στιγμή που γίνεται ο σεισμός.

Μία μητέρα κάνει τα ψώνια της στο κατάστημα, μαζί με το παιδί της. Όταν η γη σείεται κάτω από τα πόδια τους και προϊόντα αρχίζουν να πέφτουν από τα ράφια, με έκδηλο πανικό η μητέρα παίρνει γρήγορα το παιδί της και βρίσκουν “καταφύγιο” ανάμεσα σε δύο κολώνες.

Γονείς έτρεχαν πανικόβλητοι να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο

Πανικός προκλήθηκε το πρωί στο 1ο δημοτικό σχολείο της Αγίας Μαρίνας του δήμου Μαλεβιζίου μετά τον μεγάλο σεισμό.

Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε γονέας στο cretapost, ενημερώθηκε από δάσκαλο του σχολείου πως έπρεπε να πάει να πάρει το παιδί του καθώς το σχολείο εκκενώνεται εξαιτίας του σεισμού.

Μάλιστα, ο δάσκαλος ανέφερε πως υπάρχει ο φόβος για νέο μεγάλο σεισμό ενώ παράλληλα έχει δοθεί εντολή από την δημοτική αρχή όπου βρίσκεται το σχολείο για εκκένωσή του.

Ωστόσο, όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, μόνο τα σχολεία της Κισσάμου Χανίων είχαν εντολή να κλείσουν κι αυτό για προληπτικούς λόγους ενώ την ίδια ώρα όλοι οι σεισμολόγοι αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος σεισμός δεν θα δώσει κάποια μετασεισμική δραστηριότητα.

Τι λένε οι αρμόδιοι φορείς στο cretapost

Το cretapost ενημέρωσε με τους αρμόδιους φορείς ως προς το αν έχει δοθεί εντολή για εκκένωση στο συγκεκριμένο σχολείο.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, Μανώλη Καρτσωνάκη όλα τα σχολεία της Κρήτης – πλην του δήμου Κισσάμου – παραμένουν ανοιχτά με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους.

Την ίδια ώρα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου, Χαράλαμπος Κουτσογιάννης ανέφερε ότι «έχω ενημερωθεί πως κάποιοι γονείς πήγαν και πήραν τα παιδιά τους από το συγκεκριμένο σχολείο ωστόσο δεν υπήρξε καμία εντολή για εκκένωση ή κλείσιμό του».

Μάλιστα, ο ίδιος σε ερώτηση για το αν ζητήθηκε από το εκπαιδευτικό προσωπικό να καλέσει τους γονείς ώστε να πάρουν τα παιδιά τους απάντησε κατηγορηματικά «όχι».

Παράλληλα τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο κτιριακό του συγκεκριμένου σχολείου.

«Τόσο από μακροσκοπικούς ελέγχους όσο και από αναφορές των εκάστοτε διευθυντών του σχολείου δεν έχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα στο κτίριο του σχολείου», επεσήμανε ο κ. Κουτσογιάννης.

 

Πηγή: cretapost.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα