Υπόθεση Siemens: Καταδικάστηκαν 22 άτομα - Απαλλάχθηκε ο Τσουκάτος λόγω παραγραφής

Υπόθεση Siemens: Καταδικάστηκαν 22 άτομα - Απαλλάχθηκε ο Τσουκάτος λόγω παραγραφής

Ενόχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 22 κατηγορούμενους για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens. Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο καταδίκασε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τα πρώην στελέχη της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκο, Χρήστο Καραβέλα, Πρόδρομο Μαυρίδη και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ και Ράιχαντ Σίκατζεκ.

Ένοχοι κρίθηκαν και πρώην στελέχη του ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης αλλά και τα τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλώντ Όσβαλντ, ο οποίος καταζητείται από τότε που «έσπασε» το «βραχιολάκι».

Το Δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας, ακολουθώντας την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας και εντάσσοντας την αξιόποινη πράξη στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα.

Αθώους έκρινε το Δικαστήριο πέντε κατηγορουμένους και συγκεκριμένα τους: Νικόλαο Μανασή, Σάββα Γιαννακάκη, Αθανάσιο Ράμμο, Βασίλη Τυρογαλά και Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκη.

Απαλλαγή για τον Τσουκάτο

Λόγω παραγραφής του αδικήματος για συνέργεια σε δωροδοκία απαλλάχθηκαν 27 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Θόδωρος Τσουκάτος.

Αρχικά στο εδώλιο είχαν παραπεμφθεί 64 κατηγορούμενοι, ωστόσο στο μεταξύ δέκα εξ αυτών απεβίωσαν. Η υπόθεση αφορά στη σύμβαση 8002/1997 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ. Η δίκη άρχισε πριν από τρία χρόνια, ενώ η υπόθεση διερευνάται από το 2006.

 

ΑΜΠΕ

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα