Σαν σήμερα πέθανε η Χριστίνα Ωνάση: Η ζωή σαν παραμύθι, οι τέσσερις γάμοι και η... κατάρα

Σαν σήμερα πέθανε η Χριστίνα Ωνάση: Η ζωή σαν παραμύθι, οι τέσσερις γάμοι και η... κατάρα

Η κόρη του θρυλικού εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση γεννήθηκε μια κρύα μέρα στις 11 Δεκεμβρίου 1950 στη Νέα Υόρκη.

Στις 19 Νοεμβρίου 1988 βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο της πολυτελούς κατοικίας της στη συνοικία Τορτουγκίτας του Μπουένος Άιρες. Η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, που προκλήθηκε από οξύ πνευμονικό οίδημα. Η σορός της μεταφέρθηκε και τάφηκε στο Σκορπιό, το ιδιόκτητο νησί της οικογένειας Ωνάση, δίπλα στον αδελφό της και τον πατέρα της.

Ήταν το δεύτερο παιδί του Αρίστου και της Τίνας Λιβανού, το πρώτο παιδί ήταν ο Αλέξανδρος, ο μοναχογιός του κροίσου που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Η Χριστίνα Ωνάση, το ασχημόπαπο που δεν έγινε ποτέ κύκνος όπως έγραφε ο διεθνής τύπος, μεγάλωσε μέσα στη χλιδή, την μυθική πολυτέλεια και τα πανάκριβα παιχνίδια. Ακόμη και οι κούκλες της φορούσαν Dior φορέματα.

Παρά τα πλούτη της όμως η Χριστίνα ήταν πάντα ένα κορίτσι θλιμμένο και τα μάτια της ήταν πάντα μα πάντα μελαγχολικά. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν στα μέσα της δεκαετίας του 1970 έχασε όλη της την οικογένεια μέσα σε διάστημα 29 μηνών.

Το 1973 σκοτώθηκε ο αδελφός της Αλέξανδρος σε αεροπορικό δυστύχημα το 1973 σε ηλικία 25 ετών, ένα χρόνο αργότερα πέθανε η πολυαγαπημένη της μητέρα από υπερβολική δόση ναρκωτικών (είχε χωρίσει με τον Ωνάση το 1960 και ήταν παντρεμένη με τον μεγάλο του αντίπαλο Σταύρο Νιάρχο) και το 1975 ο πατέρας της από μία σπάνια αρρώστια.

Οι τέσσερις γάμοι της γυναίκας που δε βρήκε σε κανέναν σύντροφο την ευτυχία

Η Χριστίνα Ωνάση τέλεσε τέσσερις γάμους, που όλοι τους κατέληξαν σε διαζύγιο. Το 1971 παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της Αμερικανό κτηματομεσίτη Τζόζεφ Μπόλκερ. Χώρισαν 9 μήνες μετά.

Το 1975 παντρεύτηκε με τον εφοπλιστή Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γιο του καθηγητή και τραπεζίτη Στρατή Ανδρεάδη, με τον οποίο χώρισε μετά από 14 μήνες.

Το 1978 παντρεύτηκε για τρίτη φορά με τον Ρώσο Σεργκέι Καούζοφ, στέλεχος σε κρατική εταιρεία της Σοβιετικής Ένωσης. Ένας γάμος αταίριαστος, που κράτησε ένα χρόνο.

Το 1984 στην καρδιά της μπήκε ο κατά τρία χρόνια μικρότερός της Γάλλος επιχειρηματίας Τιερί Ρουσέλ, κληρονόμος της ομώνυμης γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας, με τον οποίο απέκτησε το μοναδικό της παιδί, την Αθηνά Ωνάση, που ήρθε στον κόσμο στις 29 Ιανουαρίου 1985.

Το ζευγάρι θα χωρίσει τρία χρόνια αργότερα, όταν η Χριστίνα θα ανακαλύψει ότι ο Τιερί την απατούσε και είχε αποκτήσει παιδί με τη σουηδέζα μοντέλα Γκάμπι Λάντχαγκε.

Στις 19 Νομεβρίου 1988 βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο της πολυτελούς κατοικίας της στη συνοικία Τορτουγκίτας του Μπουένος Άιρες. Η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή, που προκλήθηκε από οξύ πνευμονικό οίδημα. Η σορός της μεταφέρθηκε και τάφηκε στο Σκορπιό, το ιδιόκτητο νησί της οικογένειας Ωνάση, δίπλα στον αδελφό της και τον πατέρα της.

Η Χριστίνα "ζήλευε" πάντα τις γυναίκες του πατέρα της

Από μικρή η Χριστίνα "ζήλευε" τις γυναίκες του πατέρα της. Ίσως γιατί όλες τους έκλεβαν τον δικό της χρόνο από εκείνον. Λέγεται πως έκλεινε ραντεβού για να τον συναντήσει κάτι που τραυμάτισε βαθύτατα την ψυχή της.

Η κατάρα των Ωνάσηδων

Ο λαός λέει πως τα πλούτη δεν εξαγοράζουν την ευτυχία και δεν εξασφαλίζουν μια θέση στον παράδεισο. Πολλοί διαφωνούν, πολλοί συμφωνούν. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πράγματι δεν εξαγοράζουν την υγεία και δεν μπορούν να τα βάλουν με τον χάρο. Δεν είναι τυχαίο πως γύρω από την κακοδαιμονία που χτύπησε την οικογένεια άρχισαν οι φήμες για...κατάρα.

Πληροφορίες/ΒΙΝΤΕΟ: sansimera.gr, Μηχανή του Χρόνου, Νamaste

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα