Κατερίνη: Ακαριαίος ο θάνατος των δύο γυναικών - Μυστήριο με κινήσεις της μάνας σε ρωσικό social media

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τον τραγικό θάνατο μητέρας και κόρης στην Κατερίνη, οι οποίες βρέθηκαν σε χαράδρα, βάθους 120 μέτρων. 

Δυστύχημα ή αυτοκτονία; Πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η 17χρονη Μαρία-Ιωάννα και η 45χρονη μητέρα της στον γκρεμό; Πότε έγινε το κακό; Θα ζούσαν, αν η κινητοποίηση των αρχών ήταν λίγο πιο γρήγορη;

Την ίδια ώρα, κάποιες ύποπτες κινήσεις στο προφίλ της μητέρας σε ρωσικό social media, πέντε μέρες μετά από την εξαφάνισή τους, δίνει στην υπόθεση διαστάσεις θρίλερ. 

Μητέρα και κόρη είχαν εξαφανιστεί στις 8 Νοεμβρίου, ανήμερα των γενεθλίων της 17χρονης. Ημέρα χαράς για την οικογένειά της και για τη μητέρα της που είχε αφιερώσει τη ζωή της στο μεγάλωμά της, καθώς αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα. 

Ωστόσο, εκείνη τη μέρα, η μητέρα της 17χρονης είχε έναν καβγά με έναν γείτονα, ο οποίος την τάραξε πολύ. Μετά τον καβγά πήρε την κόρη της και το αυτοκίνητο και κινήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Ακαριαίος ο θάνατος των δύο γυναικών σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Γιώργος Καραϊβάζ στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο ιατροδικαστής που βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας εκτίμησε αρχικά πως από την εικόνα των σορών, ειδικά της κόρης, η μέρα θανάτου τους πρέπει να προσεγγίζει την 8η Νοεμβρίου, οπότε και εξαφανίστηκαν. 

Αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα που ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της Μαρίας-Ιωάννας και της μητέρας της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), οι σοροί έφεραν κακώσεις σώματος και κεφαλής και ο θάνατός τους φαίνεται να επήλθε ακαριαία.

Τη νεκροψία - νεκροτομή διενήργησαν οι καθηγητές Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση και Φώτιος Χατζηνικολάου. Παράλληλα, θα διενεργηθεί τοξικολογικός έλεγχος και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Οι δύο σοροί εντοπίστηκαν στη χαράδρα επί της παλαιάς εθνικής οδού Κατερίνης - Ελασσόνας, δίπλα και εξωτερικά από το αυτοκίνητο με το οποίο φαίνεται πως είχαν φύγει από το σπίτι τους. Τις δύο γυναίκες βρήκε κλιμάκιο στελεχών της Πυροσβεστικής της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας, με τη συνδρομή drone.

Από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας δεν διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας. Οι αστυνομικές αρχές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για τα ακριβή αίτια θανάτου μητέρας και κόρης.

Ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται την ημέρα της εξαφάνισής τους, στις 8 Νοεμβρίου, διαψεύδοντας τα όσα ακούστηκαν ότι μέχρι τις 14 του μήνα, η μητέρα εθεάθη να οδηγεί το αμάξι στην Κατερίνη.

Θρίλερ με κινήσεις σε λογαριασμό της μητέρας σε ρωσικά social media

Αυτό όμως που προσδίδει στοιχεία θρίλερ στην υπόθεση είναι ότι, σύμφωνα με όσα είπε ο αστυνομικός ρεπόρτερ, στις 13 Νοεμβρίου παρατηρήθηκε κίνηση στο προφίλ που διατηρούσε η 45χρονη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας. 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν λοιπόν είναι ποιος ήταν αυτός που μπήκε στο προφίλ της γυναίκας, πώς είχε τους κωδικούς της και τι ακριβώς έκανε. Απαντήσεις αναμένεται να δώσει η άρση απορρήτου του λογαριασμού που έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες ρωσικές αρχές. 

Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία

Ο πατέρας της 17χρονης και σύζυγος της 45χρονης, μιλώντας στον Alpha, φάνηκε πεπεισμένος πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία. Όπως είπε, η σύζυγός του λάτρευε την κόρη τους και δε θα της έκανε ποτέ κακό. Μάλιστα τίποτα δεν προμήνυε ότι θα σκεφτόταν την αυτοκτονία, καθώς πριν φύγει από το σπίτι έκανε ό,τι ακριβώς έκανε κάθε πρωί. 

Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα ο δρόμος σε εκείνο το σημείο είναι πολύ επικίνδυνος και ενδέχεται η σύζυγός του, ταραγμένη μετά από τον καβγά που είχε, να μην ήταν συγκεντρωμένη στην οδήγηση με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει από τον δρόμο.

Ωστόσο, η γιαγιά της μικρής αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πως η γυναίκα αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό ψυχολογικά προβλήματα και χρειαζόταν βοήθεια. 

Όπως είπε, η μητέρα είπε στον σύζυγό της ότι δεν αντέχει άλλο και θα αυτοκτονήσει. Αποκάλυψε μάλιστα ότι και στο παρελθόν είχε κάνει απόπειρα. 

Η αστυνομία ερευνά και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, θέλοντας να ρίξει φως στις συνθήκες του θανάτου των δύο γυναικών, ενώ έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. 

Οι σοροί των δύο γυναικών βρέθηκαν αρκετά μέτρα μακριά από το όχημα. Η μία, τρία μέτρα μακριά και η δεύτερη δύο μέτρα μακριά μέσα σε ένα ρέμα. 

Στο σπίτι της οικογένειας στην Κατερίνη, όλοι είναι συντετριμμένοι από την τραγική κατάληξη της αναζήτησης της Μαρίας και της μητέρας της. Δεν μπορούν να πιστέψουν πώς έγινε το κακό και πιστεύουν πως πρόκειται για ένα τροχαίο δυστύχημα με τραγική κατάληξη. 

Νικολούλη για τραγωδία στην Κατερίνη: Δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα