Όταν ο συλληφθέντας εκπαίδευε κόσμο στις πολεμικές τέχνες

Σύμφωνα και με τα όσα; μετέδωσε το δελτίο του Open, ο Βαγγέλης Σταθόπουλος είχε γεμίσει το διαδίκτυο με βίντεο, όπου τον δείχνει να εκπαιδεύει κόσμο στις πολεμικές τέχνες.

Μάλιστα σε κάποια συνέντευξη που είχε δώσει έκανε λόγο για απατεώνες που παίρνουν λεφτά από ανυποψίαστους πολίτες και τελικά δεν τους μαθαίνουν τίποτα.

Ο Σταθόπουλος μετά την αποφυλάκισή του το 2018 για συμμετοχή στον “Επαναστατικό Αγώνα” είχε προσπαθήσει να πείσει πως είχε επανέλθει στην νόμιμη ζωή.

Η νέα σύλληψη

Ωστόσο η ληστεία στο Χολαργό, το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου και κυρίως ο κάλυκας με τα ίχνη αίματος πάνω του, ήταν που οδήγησε την Αντιτρομοκρατική στη μεγάλη επιχείρηση στην Αττική με στόχο την εξάρθρωση της οργάνωσης “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, και στην εκ νέου σύλληψή του για συμμετοχή σε αυτήν.

Το καλάσνικοφ των δραστών εκπυρσοκροτεί και τραυματίζει στο γόνατο τον έναν εκ των ληστών, τον 46χρονο σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο 41χρονος Σταθόπουλος που έχει συλληφθεί και ο 46χρονος βγαίνουν από το πρακτορείο. Ο 41χρονος κρατά το καλάσνικοφ στο δεξί του χέρι και προπορεύεται.

Τότε ο 41χρονος προσπαθεί να δώσει το όπλο στον 46χρονο, αλλά τα χέρια τους χτυπάνε , το όπλο εκπυρσοκροτεί και τραυματίζει τον καταζητούμενο στο γόνατο!

Κουτσαίνοντας, ο δεύτερος ληστής ακολουθεί τον συνεργό του, επιβιβάζονται στη μηχανή τους και απομακρύνονται από το σημείο.

Η ληστεία στο Χολαργό και ο κάλυκας που άφησαν πίσω οι ληστές, οδήγησαν την Αντιτρομοκρατική έως τη γιάφκα της οργάνωσης, λίγα μέτρα μακριά.

Εκεί βρέθηκε το οπλοστάσιο της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας”, το οποίο είχε πρόσφατα μεταφερθεί από την πρώτη γιάφκα, στην Κυψέλη.

Αυτόπτης μάρτυρας είχε περιγράψει τη στιγμή της ληστείας, το βράδυ της 21η Νοεμβρίου. Όπως δήλωσε, όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά, με τους δράστες να φτάνουν με μια μαύρη μηχανή, να βγάζουν από τον σάκο ένα καλάσνικοφ και να ληστεύουν το πρακτορείο.

Το όπλο που χρησιμοποίησαν ταυτοποιήθηκε ανάμεσα σε εκείνα που βρέθηκαν στη γιάφκα.

www.newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα