Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας:Τραυματίες φωτορεπόρτερ - φθορές σε καταστήματα

Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας:Τραυματίες φωτορεπόρτερ - φθορές σε καταστήματα

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν τουλάχιστον 2.000 φοιτητές. Ένταση σημειώθηκε στη Βουκουρεστίου. Η πορεία -εν είδει πανεκπαιδευτικού συλλυπητήριου- πραγματοποιήθηκε μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.

Οι διαδηλωτές, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό», διαμαρτυρήθηκαν για τα πρόσφατα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου καθώς και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ένταση σημειώθηκε στο ύψος της Βουλής, όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε τρεις φωτορεπόρτερ,  με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά.

Ταυτόχρονα, άγνωστοι αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο της πορείας και προκάλεσαν φθορές σε κατάστημα στην οδό Βουκουρεστίου.

Οι φοιτητές με κεντρικό σύνθημα «Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται», συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Σταδίου προς τη Βουλή και κατέληξε στο Πολυτεχνείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου περισσότερες από 40 σχολές σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις διαμαρτυρίες για τις αλλαγές της κυβέρνησης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση και κυρίως την εξίσωση του πτυχίου των ΑΕΙ με αυτό των Κολεγίων.

Λόγω της πορείας, το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε κλειστό σε μεγάλη ακτίνα, ωστόσο η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας αποκαταστάθηκε σταδιακά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα