Η Βικτώρια "σάρωσε" Κέρκυρα και Ηπειρο - Αποκλεισμένα χωριά, κλειστά πορθμεία και δρόμοι

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» πλήττει από το πρωί στην Κέρκυρα και την Ηπειρο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε δρόμους και πορθμεία, ενώ χωριά στην Ηπειρο είναι αποκλεισμένα.

ΗΚέρκυρα «πνίγηκε» από καταρρακτώδεις βροχές και μια γυναίκα οδηγός κινδύνευσε να παρασυρθεί από τα νερά. Στο νησί βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ oι θυελλώδεις άνεμοι αγγίζουν τα 9 μποφόρ.

Εκλεισε η γραμμή Κέρκυρα Ηγουμενίτσα

Κλειστή λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων για όλους τους τύπους πλοίων παρέμεινε η ακτοπλοϊκή γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα , όπως και η γραμμή στη Λευκίμμη

 

Γιγάντια κύματα στην παραλιακή της Γαρίτσας!

«Βενετία» θυμίζει η παραλιακή λεωφόρος της Γαρίτσας, καθώς οι πολύ ισχυροί άνεμοι -έως και 11 μποφόρ- δημιουργούν τεράστια κύματα, που φθάνουν μέχρι την απέναντι πλευρά του δρόμου!

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στην Κέρκυρα (σ.σ. η Ε.Μ.Υ. κάνει λόγο ακόμα και για 11 μποφόρ), είχαν ως αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Η παραλιακή της Γαρίτσας γέμισε νερά, με τον δρόμο να έχει πλημμυρίσει και τα διερχόμενα οχήματα -και οι πεζοί- ν' αντιμετωπίζουν δυσκολίες από τα ψηλά κύματα που σηκώνονταν και έφταναν μέχρι την απέναντι πλευρά του δρόμου και το άλσος

Αποκλεισμένα χωριά στην Ηπειρο

Μεγάλα προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου έχουν προκληθεί από τις συνεχείς βροχοπτώσεις που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα αυτή την ώρα, σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr αναφέρεται στο Πλαίσιο Φιλιατών, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς το χωριό .

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ,ενώ δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν το πρόβλημα προέκυψε από την πτώση μεγάλου όγκου φερτών υλικών ή αν έχει σημειωθεί και κατολίσθηση.

Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζει η περιοχή του κεντρικού Ζαγορίου, αφού έχει διακοπεί η πρόσβαση προς και από το Τσεπέλοβο, λόγω υπερχείλισης του ποταμού στη γέφυρα Κόκκορη .

Σημειώνεται πως τα καταλύματα αυτές τις μέρες στα Ζαγοροχώρια είναι γεμάτα, λόγω του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα, με τους επισκέπτες να έχουν αποκλειστεί .

Από τον μεγάλο όγκο νερού πρόβλημα αντιμετωπίζει και η περιοχή Λαγκάδα Κόνιτσας, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Σαρανταπόρου .

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία «Βικτώρια»

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αύριο τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Βικτώρια» θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι θα καταγραφούν έντονες, κατά τόπους, καταιγίδες, ακόμη και χαλαζοπτώσεις.

 

 

Να σημειωθεί ότι παραμένει σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που είχε εκδώσει χθες, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Σχετική προειδοποίηση για την κακοκαιρία εξέδωσε και η ευρωπαϊκή υπηρεσία MeteoAlarm.

Στον χάρτη του MeteoAlarm για την Τετάρτη εμφανίζεται όλη η χώρα σε πορτοκαλί «συναγερμό».

Πηγές: enimerosi.com, startmediacorfu.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα