Πώς κατέληξε άστεγος: Πρώην διευθυντικό στέλεχος ξενοδοχείου ο ληστής των σούπερ μάρκετ

Πώς κατέληξε άστεγος: Πρώην διευθυντικό στέλεχος ξενοδοχείου ο ληστής των σούπερ μάρκετ
«Στο παρελθόν υπήρξε διευθυντικό στέλεχος ξενοδοχειακής μονάδας» λένε αστυνομικοί για τον 54χρονο άστεγο που κατηγορείται για τις δύο ένοπλες ληστείες σε σούπερ-μάρκετ του Ηρακλείου, όπως γράφεις η Πατρίς.

Κάποιοι, μάλιστα, τον θυμούνται να κουμαντάρει  ολόκληρο ξενοδοχείο στην περιοχή της Χερσονήσου και τον κοιτούν σοκαρισμένοι.

Η ζωή του παρελθόντος όμως δεν έχει καμία σχέση με τις συνθήκες διαβίωσής του τα τελευταία χρόνια. Αναποδιές, λανθασμένοι χειρισμοί, οικονομικές δυσκολίες, προβλήματα υγείας…

Βρέθηκε στους δρόμους να περιφέρεται ως άστεγος. Τελευταία είχε βρει καταφύγιο, παρέα με δύο σκύλους,  σε ένα πρόχειρο παράπηγμα κοντά στη Μάχη Κρήτης.

Τέσσερις ημέρες είχε να βάλει κάτι στο στόμα του, είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας, και η πείνα τον είχε «σφίξει». Πήρε το όπλο (φέρεται να ισχυρίζεται ότι το βρήκε στα σκουπίδια) και έκανε την πρώτη ένοπλη ληστεία.

Ακολούθησε όμως και δεύτερη ληστεία σε σούπερ-μάρκετ της… γειτονιάς. Ισχυρίστηκε ότι από τα χρήματα της πρώτης ληστείας πήρε τρόφιμα, όμως τα περισσότερα τα χρωστούσε.

Σε βάρος του 54χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ληστεία κατά συρροή και για παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση. Πήρε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ο κατηγορούμενος έδειχνε ήρεμος, ευγενέστατος και χαμογελαστός. Έχει επίγνωση της κατάστασης και της θέσης του και δείχνει προετοιμασμένος για τη συνέχεια.

Πηγή: patris.gr

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα