Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Ζητεί εφέτη ανακριτή για τη Novartis

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Ζητεί εφέτη ανακριτή για τη Novartis

Αναβάθμιση της ανάκρισης για την υπόθεσης Novartis, που βαλτώνει εδώ και 21 μήνες στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας. Με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Μωραΐτάκη ζητεί τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου προκειμένου να αποφασίσει αυτή για την ανάθεση της ανάκρισης σε εφέτη ανακριτή. Δηλαδη σε δικαστή αυξημένου κύρους και εμπειρίας,.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με το capital.gr,  προχωρά στην ενέργεια αυτή, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και για πολλές άλλες υποθέσεις, εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για υπόθεση μείζονος σπουδαιότητας, ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπασή της και να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνησή της.

Παράλληλα, τη δικογραφία σε αυτή την περίπτωση θα αναλάβουν 2-3 ή και περισσότεροι εφέτες, αν κριθεί αναγκαίο, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης τάχιστα.

Τον δρόμο εξάλλου του Εφετείου έχουν πάρει στο παρελθόν και μία σειρά άλλων υποθέσεων, όπως η υπόθεση της τράπεζας Κρήτης, η υπόθεση της 17Ν, καθώς και οι υποθέσεις για το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, τα ομόλογα, τη Μονή Βατοπεδίου καθώς και η υπόθεση για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα