"Ήταν η κακιά η ώρα", λέει ο αρχιφύλακας των ΜΑΤ που σκότωσε την κόρη του

"Ήταν η κακιά η ώρα", λέει ο αρχιφύλακας των ΜΑΤ που σκότωσε την κόρη του

Τη συγχώρεση της συζύγου του ζητά μέσα από τη φυλακή ο 52χρονος αρχιφύλακας των ΜΑΤ, ο οποίος τον Ιούνιο του 2015 σκότωσε την επτάχρονη κόρη του. 

«Ήταν η κακιά η ώρα. Άθελά μου έγινε. Δεν προσχεδίασα τίποτα. Έγινε αυθόρμητα χωρίς να το καταλάβω», είπε στην εκπομπή «Μαζί σου».

Όπως ισχυρίστηκε, την περίοδο που σκότωσε το ίδιο του το σπλάχνο ένιωθε ψυχολογικά πιεσμένος, αισθανόταν κούραση από τη δουλειά του και γι’ αυτό το λόγο είχε ζητήσει να πάρει και γονεϊκή άδεια. 

Σε ερώτηση για το τι έχει να πει στη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του, η οποία ακόμα βασανίζεται από ένα μεγάλο «γιατί», δεν έδωσε καμία απάντηση. 

«Δεν έχω τίποτα να πω. Είμαι μετανιωμένος και ζητώ τη συγχώρεση όλων», ανέφερε. 

Παραδέχθηκε πως οι προστριβές που είχε κατά καιρούς με τη σύζυγό του, ίσως επιβάρυναν την ψυχολογική του κατάσταση, ενώ στο δικαστήριο υποστήριξε ότι τη μοιραία μέρα άκουγε φωνές που του έλεγαν να πνίξει το παιδί του για να γίνει αγγελούδι. 

Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό, καθώς ο πραγματογνώμονας που διορίστηκε από τη Δικαιοσύνη, κατέληξε ότι ο 52χρονος αντιμετώπισε στο παρελθόν καταθλιπτική διαταραχή, αλλά είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεών του κατά την τέλεση της φρικτής δολοφονίας. 

Ο πρώην αρχιφύλακας των ΜΑΤ, υποστήριξε ακόμα ότι δε θυμάται τίποτα από εκείνη τη μέρα και πως το μόνο που ζητά πλέον είναι συγχώρεση. 

Όπως αποκάλυψε δεν έχει καμία επαφή με το άλλο του παιδί, όμως παρά το γεγονός ότι φοβάται να το αντικρίσει, όταν αποφυλακιστεί θα επιχειρήσει να το συναντήσει για να του δώσει εξηγήσεις. 

Υπενθυμίζεται πως το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου εξετάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, έκρινε ένοχο τον 51 ετών κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αλλά του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου κι έτσι η πρωτόδικη ποινή των ισόβιων δεσμών μειώθηκε σε κάθειρξη 15 ετών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα