37ος Μαραθώνιος της Αθήνας υπό βροχή: Έμφραγμα υπέστησαν δύο δρομείς! Οι νικητές

37ος Μαραθώνιος της Αθήνας υπό βροχή: Έμφραγμα υπέστησαν δύο δρομείς! Οι νικητές

Ο βροχερός καιρός δεν εμπόδισε ούτε μεγάλους, ούτε μικρούς να βγουν στους δρόμους της Αθήνας, για τη συμμετοχή τους στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Μητέρες με τα βρέφη τους, παιδιά με ηλεκτρικά πατίνια, ακόμα και ενθουσιώδεις άνδρες με περικεφαλαίες και σπαθιά έδωσαν τη δική τους πινελιά σε αυτό το ξεχωριστό γεγονός.

Έμφραγμα υπέστησαν δύο δρομείς 

Έμφραγμα υπέστησαν δύο δρομείς που πήραν μέρος στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο και σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΑΝΤ1 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως σημειώνει η ίδια πηγή στο νοσοκομείο κατέληξαν συνολικά δεκαεπτά δρομείς και χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε 200 άτομα που αντιμετώπισαν είτε αναπνευστικά, είτε ορθοπεδικά προβλήματα καθώς ο δρόμος λόγω της βροχόπτωσης γλιστρούσε πολύ.

Οι δεκαεπτά δρομείς χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ κάποιοι μεταφέρθηκαν στο «Γεώργιος Γεννηματάς» και κάποιοι άλλοι στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Σε ό,τι αφορά στους δύο δρομείς που υπέστησαν έμφραγμα πρόκειται για άντρες άνω των 50 ετών.

Η συμμετοχή, ειδικότερα σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, χρειάζεται ειδική διατροφή και προπόνηση. Κάθε χρόνο αρκετοί είναι εκείνοι που δεν καταφέρνουν να φτάσουν στον τερματισμό, ή έχουν απρόοπτα κατά τη διαδρομή.

Πρώτευσε ο 42χρονος Κενυάτης Κόμεν, για τρίτη φορά Πανελληνιονίκης ο Γκελαούζος

Ο Κενυάτης Τζον Κιπκορίρ Κόμεν αναδείχθηκε νικητής στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αφού τερμάτισε σε 2 ώρες 16 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα, με δεύτερο τον Φελισιέν Μουχιτίρα από την Ρουάντα με 2:16:43. Τρίτος τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος με την εξαιρετική επίδοση 2:19:02 που είναι και η δεύτερη καλύτερη επίδοση Έλληνα αθλητή στην αυθεντική διαδρομή.

Ταυτόχρονα ο Γκελαούζος κατέκτησε για τρίτη συνεχή χρονιά τον τίτλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου, με δεύτερο τον Παναγιώτη Καραϊσκο και τρίτο τον Χαράλαμπο ΠΙιτσώλη.

Έτσι συνεχίστηκε η κενυατική κυριαρχία των τελευταίων χρόνων στη διοργάνωση που έχει αρχίσει από το 2001 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με εξαίρεση το 2003 και το 2011 που κέρδισαν Τανζανός και Μαροκινές δρομέας, αντίστοιχα, καθώς και το 2015 όταν πρώτος ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης, αλλά τη χρονιά εκείνη δεν είχαν κληθεί από τον ΣΕΓΑΣ επίλεκτοι ξένοι αθλητές.

Ο νικητής του αγώνα Κενυάτης Τζον Κόμεν, δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που νίκησα στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Είναι η 2η φορά που τρέχω στην Αθήνα. ¨Ήμουν κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων και όταν βρήκα την ευκαιρία έκανα την επίθεσή μου. Αν και δεν ήμουν βέβαιος ότι θα ήμουν ο νικητής, αισθανόμουν δυνατός. Ο κόσμος με βοήθησε πολύ σε αυτό. Η αίσθηση που μου έδινε κυρίως στα τελευταία μέτρα ήταν η δύναμή μου". 

Από την πλευρά τους οι τρεις πρώτοι Έλληνες δήλωσαν:

Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ): "Μπήκα γρήγορα από την αρχή, ήταν ρίσκο, αλλά ένιωθα καλά, καλύτερα και από το Βερολίνο και χαίρομαι που βγήκε αυτή η επίδοση, την οποία δεν περίμενα. Είμαι ευχαριστημένος και τώρα για μένα υπάρχει ξεκούραση, θα έλεγα πως είναι Αύγουστος για μένα τώρα. Μετά θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου εν όψει της νέας χρονιάς με πρώτο στόχο να τρέξω έναν μαραθώνιο τον Απρίλιο και μετά βλέπουμε".

Παναγιώτης Καραϊσκος (ΠΓΣ): "Απίστευτα δύσκολος αγώνας, ίσως ο δυσκολότερος που έχω αγωνιστεί. Από το 25ο χιλιόμετρο και μετά έκανα προσπάθεια χιλιόμετρο χιλιόμετρο να μην εγκαταλείψω. Με επηρέασε η δυνατή βροχή στο ξεκίνημα, βάρυναν τα πόδια μου, πονούσε το στομάχι μου. Όσο προχωρούσα όμως έλεγα στον εαυτό μου «λίγο ακόμα, λίγο ακόμα». Και όχι μόνο κατάφερα να τερματίσω αλλά βρέθηκα και στην δεύτερη θέση. Με τον Γκελαούζο, ήμασταν μαζί μέχρι το δεύτερο χιλιόμετρο αλλά μετά ξέφυγε". 

Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός): "Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σημερινή μου εμφάνιση. Ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας μου σε μαραθώνιο και πήγε πολύ καλά. Ο καιρός μας ανησύχησε, ωστόσο πήγε καλά. Πλέον σκέφτομαι το μέλλον με υψηλές προσδοκίες και ελπίζω σε καλύτερες παρουσίες"

Στους άνδρες 4ος ήταν ο Κενυάτης Ντάνιελ Μουίντι Μουτέτι με με 2.21.39, 5ος ο Καμίς Μπακαρί με 2.23.36, 6ος ο Καραϊσκος με 2.26.28 και 7ος ο Πιτσώλης με 2.27.31, ενώ 8ος στο σύνολο και 4ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης με 2.28.06. Την 5η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πήρε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (9ος στο σύνολο) με 2.29.48 και την 6η  (12η στο σύνολο) ο Ιάσωνας Ιωαννίδης με 2.31.44.

Στον διεθνή Μαραθώνιο των γυναικών, πρώτη τερμάτισε η Ελευθερία Πετρουλάκη με 2:45:50, επίδοση που είναι η καλύτερή της στην Αυθεντική διαδρομή και παράλληλα αναδείχθηκε Πανελληνιονίκης για δεύτερη συνεχή χρονιά στον 3ο Μαραθώνιο της καριέρας της.

«Ήταν ίσως ο πιο δύσκολος αγώνας στην καριέρα μου, είχε πολύ αέρα. Είμαι όμως πολύ ευχαριστημένη όμως που τερμάτισα και θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν ξεχωριστά τους θεατές τόσο στο στάδιο όσο και κατά μήκος της διαδρομής που μας ενθάρρυναν να ολοκληρώσουμε τη διαδρομή. Μετά το 30ο χιλιόμετρο η δική τους παρότρυνση ήταν αυτή που με κράτησε. Μέσα στους επόμενους στόχους μου είναι ένας γρήγορος μαραθώνιος μέσα στην άνοιξη», είπε η Ελευθερία Πετρουλάκη.

Στην 2η θέση τερμάτισε η Αικατερίνη Ασημακοπούλου σε 3.02.29 και στην 3η η Παναγιώτα Βλαχάκη σε 3.04.25. Στο Μαραθώνιο γυναικών ο ΣΕΓΑΣ δεν είχε προσκαλέσει «ελίτ» αθλήτριες από το εξωτερικό.

 «Από την αρχή είχα κάποιο πρόβλημα στην κοιλιά μου και έπαθα κράμπα. Δυσκολεύτηκα από την αρχή της κούρσας. Μας έπιασε και βροχή δυσκολεύοντας την κατάσταση. Με κράτησε όμως μέσα στον αγώνα η δύναμη που μας έδινε ο κόσμος. Αυτό που ζούμε στη διαδρομή και στο τερματισμό από τους θεατές είναι κάτι μοναδικό. Νιώθω ικανοποιημένη, αφού πέτυχα το στόχο μου και κατέλαβα μια θέση στο βάθρο», είπε από την πλευρά της η Κατερίνα Ασημακοπούλου.

Η Παναγιώτα Βλαχάκη, δήλωσε: Είναι ο πρώτος μαραθώνιος μετά τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς. Ξεκίνησα συντηρητικά, ήθελα να απολαύσω τη διαδρομή και μου βγήκε ευχάριστα. Μια θέση στο βάθρο μου δίνει περισσότερη δύναμη να συνεχίζω να τρέχω και να κάνω αυτό που αγαπάω. Ευχαριστώ τον κόσμο. Και τους θεατές και όσους τρέχαμε μαζί. Είναι απίστευτο πως βοηθάμε ο ένας τον άλλο».

Στην κατάταξη των γυναικών ακολούθησαν στην 4η θέση η Στεφανία Λεοντιάδου με 3.05.52, στην 5η η Ντενίζ Δημάκη με 3.07.27, στην 6η η Ανδριάννα Βασιλάτου με 3.08.14, στην 7η η Ιουλία Ελένη Παναγιωτοπούλου με 3.08.44 και στην 8η η Ρωσίδα Αναστασίγια Ζακάροβα με 3.09.32.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα