Στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες σε ΟΣΕ και Προαστιακό

Σε τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας την προσεχή Τρίτη 5 Νοεμβρίου και δύο 24ωρες απεργίες την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου προχωρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), με κύριο αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη θα ακινητοποιηθούν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού από τις 5:00 έως τις 8:00 το πρωί, από τη 1:00 έως τις 4:00 το μεσημέρι και από τις 9:00 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα. Στις 7 Νοεμβρίου θα ακινητοποιηθούν οι συρμοί από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και στις 12 Νοεμβρίου από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Η ΠΟΣ κάνει λόγο για «ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία» της διοίκησης της ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως προς το ζήτημα της υπογραφής της Σύμβασης «θέτοντας σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε». Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η Σ.Σ.Ε. του ΟΣΕ έχει ήδη υπογραφεί από τον Μάρτιο, αλλά βρίσκεται «εγκλωβισμένη» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τύχει της έγκρισης της κυβέρνησης, για ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί.

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα