Μεθώνη Πιερίας: «Δεν θα ανεχτούμε ούτε έναν λαθροέποικο» - Στο στόχαστρο ο «προδότης» ξενοδόχος

Μεθώνη Πιερίας: «Δεν θα ανεχτούμε ούτε έναν λαθροέποικο» - Στο στόχαστρο ο «προδότης» ξενοδόχος

Στη Μεθώνη Πιερίας, ακούστηκαν λόγια που προβληματίζουν. Στοχοποίηση επιχειρηματία που υπέγραψε σύμβαση, για φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών...

Το περιστατικό που σημειώθηκε στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, όπου κάτοικοι απέτρεψαν την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχής, ολοένα κι επαναλαμβάνεται, σε διάφορες περιοχές ανά την επικράτεια, όπου πρόκειται να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες, με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών.

Χθες το βράδυ σημειώθηκε ένταση στα Γιαννιτσά και στις Σέρρες (διαβάστε εδώ) με τους κατοίκους στην πρώτη περίπτωση, να στήνουν μπλόκα σε λεωφορεία με πρόσφυγες.

Λίγες ώρες μετά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη Μεθώνη Πιερίας, κατά της φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχείο, με μπροστάρηδες, όπως μεταδίεδει το pierianews.gr, γνωστά ακροδεξιά στελέχη.

Στη Μεθώνη Πιερίας, η πληροφορία ότι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου έκανε συμβόλαιο για τη φιλοξενία 100 αιτούντων άσυλο για διάστημα 6 μηνών, προκάλεσε κινητοποίηση κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων της Πιερίας – και όχι μόνο.

«Δεν θα ανεχτούμε ούτε έναν λαθροέποικο» έγραφε το κεντρικό πανό της εκδήλωσης, στη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν κραυγές κατά της άφιξης μεταναστών στην περιοχή, αλλά και απειλές κατά του «προδότη» και «αμετανόητου» ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, που, όπως ειπώθηκε, δέχτηκε να φιλοξενήσει μετανάστες «για μια χούφτα δολάρια» και «μην ασκώντας το πατριωτικό του καθήκον».

«Τα Βρασνά μάς δείχνουν τον δρόμο. Βρασνά θα γίνει εδώ πέρα. Σας το υπόσχομαι. Σας δίνω τον προσωπικό μου λόγο, την προσωπική μου τιμή» φώναξε στην τοποθέτησή του ο Τ. Γιακουμής, ο οποίος δεσμεύτηκε στους συντοπίτες του ότι θα αλυσοδεθεί ο ίδιος στο πρώτο λεωφορείο με τους πρόσφυγες που θα φτάσει στην περιοχή.

«Έχω πάρει ήδη μια αλυσίδα και ένα λουκέτο, και θα με σέρνει το λεωφορείο. Αν τολμήσουν να με φέρουν, θα είμαι νεκρός. Δεν με ενδιαφέρει ούτε η οικογένειά μου, ούτε τα παιδιά μου, ούτε η δουλειά μου, και έχω καριέρα μπροστά μου, είμαι δικηγόρος. Δεν θα ‘ρθούνε. Τελείωσε. Ο αγώνας είναι ανυποχώρητος» είπε.

Από την πλευρά του ο πρώην πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής, Γ. Παπαδημητρίου, ευχήθηκε να είχε η Ελλάδα ηγέτες σαν τον Ματέο Σαλβίνι ή τον Βίκτορ Όρμπαν, ώστε να ορθώσουν τείχος στην είσοδο λαθρομεταναστών.

Επίσης, μνημόνευσε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος, αν ζούσε σήμερα, «δεν θα επέτρεπε να γίνονται αυτά», σε αντίθεση με τον Ιερώνυμο που «κωφεύει» όπως είπε.

Το μέγεθος της συγκέντρωσης δεν ικανοποίησε τους διοργανωτές, καθώς περιορίστηκε σε περίπου 150 άτομα, τα οποία στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι το ξενοδοχείο που έχει υπογράψει συμβόλαιο για την φιλοξενία αιτούντων άσυλο. Φώναξαν «προδότη, φύγε από το χωριό μας», ενώ εκθείασαν τη στάση άλλου ξενοδόχου της περιοχής που δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του δημάρχου Πύδνας Κολινδρού, Ανέστη Μανώλα, μαζί με έναν αντιδήμαρχο, αλλά και τους επικεφαλής τριών συνδυασμών της αντιπολίτευσης.

 

Πηγή: pierianews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα