Νεκρός ο 49χρονος επιχειρηματίας που πυροβόλησαν στο Χαϊδάρι

Νεκρός ο 49χρονος επιχειρηματίας που πυροβόλησαν στο Χαϊδάρι

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 18:05 το απόγευμα της Τρίτης ο επιχειρηματίας που έπεσε το πρωί θύμα μαφιόζικης επίθεσης στο Χαϊδάρι, όπου άγνωστοι “γάζωσαν” με καλάσνικοφ το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Ο 49χρονος υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.

Η Αστυνομία αποδίδει την επίθεση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Το θύμα ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας διανομής καφέ, που είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης τον Μάιο του 2016.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που ασχολούνται με την υπόθεση, ερευνούν τις δραστηριότητες και τις σχέσεις του γενικότερα, προκειμένου να καταλήξουν στο κίνητρο της επίθεσης.

Οι κάλυκες από το καλάσνικοφ των δραστών και από εννιάρι πιστόλι που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης, μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών για βαλλιστική εξέταση. Οι αστυνομικοί ερευνούν επίσης την εκδοχή το πιστόλι να μην είναι των δραστών, αλλά ανθρώπων που συνόδευαν το θύμα, αν και επισήμως δεν είχε φρουρά. Ωστόσο αυτό θα διευκρινιστεί από τα στοιχεία της προανάκρισης.

Στην Ασφάλεια πάντως εξετάζονται δύο αστυνομικοί καθώς διαπιστώθηκε πως την ώρα της ενέδρας βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον ελεύθερο τύπο, οι δύο αστυνομικοί φέρονται να πυροβόλησαν εναντίον των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο προέρχονται από όπλα αστυνομικών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους πως βρίσκονταν τυχαία στο σημείο που έγινε η ενέδρα και έκαναν χρήση του υπηρεσιακού τους οπλισμού.

Ωστόσο από τους άνδρες της Ασφάλειας εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί να μην βρέθηκαν τυχαία στο σημείο και να συνόδευαν τον επιχειρηματία ως σωματοφύλακες.

Του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου

Πανικός επικράτησε λίγο μετά τις 11:00 στη Λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος της Σατωβριάνδου, στο Χαϊδάρι, όταν ακούστηκε “βροχή” από πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άνδρες, που επέβαιναν σε μηχανή, φορώντας κράνη, άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ εναντίον του 49χρονου επιχειρηματία, την ώρα που κινείτο με το αυτοκίνητό του επί της Λεωφόρου Αθηνών.

Τον άνδρα έβγαλαν από το όχημα, μέσα σε μία λίμνη αίματος, δύο περαστικοί. Διακομίστηκε εσπευσμένα στο Αττικό Νοσοκομείο και οδηγήθηκε αμέσως στο χειρουργείο.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα