Το στοιχειωμένο καφενείο του Μεσολογγίου το 1926: Αναποδογύριζαν έπιπλα

Στις 31 του μηνός, μερικά καθίσματα, αλλά κι ένα ολόκληρο τραπέζι, φορτωμένο με γλυκίσματα, αναποδογυρίστηκαν ταυτοχρόνως, παρουσία των μαρτύρων Τσάκωνα και Ψημένου.

Όπως αναφέρει το strangepress.gr, πολλοί ήταν εκείνοι, που είδαν με τα μάτια τους διάφορα τηλεκινητικά φαινόμενα, τα οποία εκτυλίχθηκαν στο συγκεκριμένο καφενείο και είχαν πολλά να διηγηθούν.

Τέλος, ο παπάς Γεώργιος Καϊνάρης, που έκανε τον αγιασμό, ισχυρίστηκε ότι είδε έξαφνα να ανατρέπεται ένα ψηλό σκαμνί και τότε, το καπάκι ενός πιθαριού πέταξε από μόνο του μακριά, όπως όταν ένας δισκοβόλος ρίπτει τον δίσκο του. Έσκυψε διστακτικά και σήκωσε το σκαμνί, μα, αυτό αμέσως έσκασε χάμω, με ασύλληπτο πάταγο.

Έτσι, κατόπιν υποδείξεως του Άγγελου Τανάγρα, ο 13χρονος Χρήστος Βούρβαχης απολύθηκε στις 9 Ιανουαρίου από το καφενείο, καθώς θεωρήθηκε ως ο μοναδικός υπαίτιος των τρομακτικών αυτών φαινομένων.

Από την ημέρα της απόλυσής του, άλλωστε, το άγριο πόλτεργκαϊστ έπαψε να εκδηλώνεται μες στο καφενείο, αλλά συνεχίστηκε στο σπίτι του νεαρού αγοριού. Όταν ο Χρήστος επέστρεψε στην κάμαρά του μετά τις 11 το βράδυ, τα έπιπλα ξεκίνησαν στην αρχή να πάλλονται και να δονούνται, μέχρις του σημείου να ανατρέπονται και να εκσφενδονίζονται. Τα αντικείμενα έπεφταν από τα ράφια και τα δοχεία άδειαζαν από το περιεχόμενό τους.

Αν και τα φαινόμενα συνδέθηκαν με την παρουσία του νεαρού υπαλλήλου στον χώρο του καφενείου, αλλά και του σπιτιού του εν συνεχεία, καθιστώντας υπεύθυνο τον έντονο ψυχοδυναμισμό ενός εφήβου, παρ’ όλα αυτά δεν μπορούσε να γίνει κατανοητό γιατί τα παράδοξα περιστατικά λάμβαναν χώρα, ακόμη και όταν ο νεαρός ήταν απών.

Το τρομακτικό πόλτεργκαϊστ του Μεσολογγίου ήταν μια υπόθεση, που είχε προβληματίσει ιδιαιτέρως τον Άγγελο Τανάγρα και που ο ίδιος τη θεωρούσε μοναδική στα χρονικά.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», στις 19/01/1963.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ