"Φοβάμαι για την ασφάλεια των γονιών μου" λέει η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα

«Φοβάμαι για την ασφάλεια των γονιών μου. Το κλίμα είναι εχθρικό πάρα πολύ». Με λόγια σπασμένα από την αγανάκτηση η αδερφή του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη ξεσπά για την τελευταίο επεισόδιο με την καταστροφή των υλικών που προορίζονταν για το χτίσιμο εκκλησίας στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο σημείο που δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία.

Λίγες ημέρες πριν από το ετήσιο μνημόσυνο της οικογένειας Κατσίφα στις Βουλιαράτες, άγνωστοι έσπασαν τα τούβλα και τα κεραμίδια, ενώ έσκισαν τα τσουβάλια με τσιμέντο που με κόπο είχαν αγοράσει και ανεβάσει στο σημείο συγγενείς και φίλοι του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Η αδερφή του αδικοχαμένου Έλληνα πατριώτη μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι: «Θέλαμε να φτιάξουμε ένα μικρό εκκλησάκι στη μνήμη του Κωνσταντίνου. Με πολύ κόπο είχαμε ανεβάσει εκεί 400 κεραμίδια, τούβλα, 40 τσουβάλια με άμμο και τσιμέντο, ενώ φτιάξαμε και δεξαμενές με νερό για τις εργασίες. Προχθές τα χαράματα οι γονείς πήγαν στο σημείο και τα είδαν όλα κατεστραμμένα. Σπασμένα τούβλα και κεραμίδια, πεταμένα και σκισμένα τσουβάλια με τσιμέντο, σπασμένες τις δεξαμενές. Είναι άλλο ένα στοιχείο πως η τρομοκρατία που βιώνουν οι γονείς μου και οι Έλληνες εκεί συνεχίζεται. Μάλιστα την ημέρα εκείνη μετά η αλβανική αστυνομία έβαλε μπλόκο για να μην πάει κανείς στο σημείο».

Η Ερμιόνη Κατσίφα πρόσθεσε επίσης: «Φοβάμαι για την ασφάλεια των γονιών μου. Το κλίμα είναι πάρα πολύ εχθρικό. Πριν λίγο καιρό είχαμε εκλογές και βγήκε πάλι πρόεδρος ο προηγούμενος. Αυτό δυσαρέστησε τους Αλβανούς της περιοχής που ήθελαν άλλο. Δεν ξέρουμε τώρα αν η καταστροφή αυτή έγινε ως αντίποινα των εκλογικών αποτελεσμάτων. Πάντως η τρομοκρατία συνεχίζεται».

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Πέμπτη, η αλβανική αστυνομία μετέβη στο σημείο όπου η οικογένεια του Κωνσταντίνου χτίζει μικρό εκκλησάκι στην μνήμη του. Με την πρόφαση πως η οικογένεια δεν είχε αιτηθεί σχετικής άδειας από το δημαρχείο της Δρόπολης ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες που βρίσκονταν ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Η οικογένεια διέκοψε τις εργασίες και επισκέφθηκε το δημαρχείο και έκανε τα απαραίτητα έγγραφα για χορήγηση αδείας την Παρασκευή.

Την ίδια ημέρα, Παρασκευή, κατά την διάρκεια της νύχτας άγνωστοι έσπασαν όλα τα τούβλα και έσκισαν τα τσουβάλια με τσιμέντο που είχαν αγοραστεί για τις οικοδομικές εργασίες.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα