Σοβαρά επεισόδια μεταξύ προσφύγων στη Σάμο με τραυματίες

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ προσφύγων στη Σάμο με τραυματίες

Πολύ σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα στη Σάμο ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς πρόσφυγες. Ξέσπασαν φωτιές ενώ χρησιμοποιήθηκαν και μαχαίρια. 

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τοπικά μέσα, κοντά στον δημοτικό κήπο της πόλης της Σάμου όταν μια ομάδα Αφγανών συγκρούστηκε για άγνωστους ακόμα λόγους με Σύρους με αιχμηρά αντικείμενα. Τρεις Σύροι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται με τραύματα στο θώρακα και στη πλάτη.

Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τους δράστες λίγη ώρα αργότερα.

Όμως υπήρξε και συνέχεια, καθώς στις περίπου 10 το βράδυ ξέσπασαν συγκρούσεις στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης. Ξέσπασε φωτιά και επιτόπου έσπευσαν 30 πυροσβέστες οι οποίοι προσπαθούσαν να κατασβέσουν τη φωτιά, την ίδια ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούσαν να επιβάλλουν την τάξη. 

Οκτώ άτομα μεταφέρθησαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. 

Λόγω της έκρυθμης κατάστασης κάποιοι που διαμένουν στο ΚΥΤ άρχισαν να εγκαταλείπουν τον καταυλισμό και να κινούνται προς το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Σάμου.

Τελικά στη μία τα ξημερώματα της Τρίτης άρχισαν να εισέρχονται σταδιακά οι μετανάστες στη δομή.

Με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου τα σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ειδικά σχολεία) της πόλεως Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Τρίτη.

Πηγή: samos24.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα