Εισαγγελέας για δολοφονία βρέφους: Ελαφρύτερη κατηγορία για την 19χρονη, καταπέλτης για τη μητέρα της

Εισαγγελέας για δολοφονία βρέφους: Ελαφρύτερη κατηγορία για την 19χρονη, καταπέλτης για τη μητέρα της

Μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με πρόθεση σε παιδοκτονία που τιμωρείται με μικρότερη ποινή, ζήτησε ο εισαγγελέας για την 19χρονη από την Πετρούπολη  που κατηγορείται για τη δολοφονία του βρέφους της τον Φεβρουάριο του 2018.

Αντίθετα για τη μητέρα της, πρότεινε να μην μετατραπεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

«Προφανώς και δεν γέννησε μόνη της. Μαζί το συναποφάσισαν. Θεωρώ απολύτως ψευδές ότι γέννησε μόνη της και έπνιξε το παιδί της μόνη της. Βλέπω μια κοπέλα που δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και ακόμη και σήμερα κρατιέται από τη μάνα της. Όμως εκείνη δεν βοηθάει το παιδί της. Είναι δυνατόν  να μην άκουσε το κλάμα του μωρού; Και αντί να της πει τι κάνεις, πήρε το παιδί και το πέταξε; Η μητέρα είχε τη γνώση και παρόλα αυτά δεν σταμάτησε την κόρη της. Μετά πήγε και πέταξε το μωρό» είπε ο εισαγγελέας της έδρας, προτείνοντας και την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας στο πρόσωπο της 19χρονης .

Νωρίτερα, η κατηγορούμενη μητέρα είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε αντιληφθεί πως η κόρη της ήταν έγκυος και πως όταν την είδε μέσα στο μπάνιο να αιμορραγεί, πίστεψε ότι έχει κόψει τις φλέβες της...

Απολογία 19χρονης παιδοκτόνου της Πετρούπολης: Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα