Ξεκίνησε η κακοκαιρία: Προβλήματα σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία

Ξεκίνησε η κακοκαιρία: Προβλήματα σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία

Η επέλαση της κακοκαιρίας ξεκίνησε από τα δυτικά, με τα προβλήματα να είναι ήδη πολύ έντονα στην Κέρκυρα.

Στο Μεσολόγγι λίγα λεπτά βροχής, ήταν αρκετά για να εμφανιστούν τα πρώτα προβλήματα...

Η κακοκαιρία που αρχικά έγινε αισθητή στην Κέρκυρα και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, «χτύπησε» στη συνέχεια και τη Δυτική Ελλάδα. Στο Μεσολόγγι πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί στο Λεσίνι και το Νεοχώρι.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στην Κέρκυρα η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε το νησί το πρωί της Πέμπτης.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας στον 'Αγιο Μάρκο που βρίσκεται 18 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας κοντά στον Ύψο.

Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών με αποτέλεσμα να σημειώνονται περιστασιακές διακοπές ρεύματος.

Λόγω της κακοκαιρίας παραμένουν δεμένα στο λιμάνι της Κέρκυρας τα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κλειστό έμεινε το λιμάνι της Λευκίμμης.

Προβλήματα και στην Αιτωλοακαρνανία

Προβλήματα, κυρίως σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Δυτική Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στην κοινότητα Λεσίνι, ενώ έκλεισε για λίγη ώρα η παλαιά εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος του 48ου χιλιομέτρου, κοντά στο Χαλίκι.

Επίσης, μικρότερα προβλήματα έχουν προκληθεί και στις περιοχές Νεοχώρι και Κατοχή.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και πυροσβεστικές δυνάμεις για απαντλήσεις υδάτων.

Ποιες περιοχές θα… «σαρώσει» η κακοκαιρία

Η αλλαγή του καιρού ξεκίνησε από νωρίς το πρωί από τη Δυτική Ελλάδα, όπου εκδηλώθηκαν βροχές και καταιγίδες. 

Σύμφωνα με το meteo, τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν και να επεκταθούν στη Δυτική Μακεδονία, ενώ μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεαστούν αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. 

Από το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ένα νέο μέτωπο ισχυρών βροχών και καταιγίδων που θα συνοδεύεται από έντονες χαλαζοπτώσεις, αναμένεται να «σαρώσει» τη χώρα από τα βορειοδυτικά και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα κινηθεί προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. 

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης (κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή), καθώς επίσης ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα