Σοκ στη Λαμία με την κακοποίηση της 11χρονης - Η απολογία του δικηγόρου

Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 11χρονης μαθήτριας από τον 71 ετών δικηγόρο και φίλο της οικογένειας, ο οποίος απολογούμενος την Τρίτη ενώπιον της ανακρίτριας και του εισαγγελέα Λαμίας δεν κατάφερε να τους πείσει για την αθωότητά του.

Μετά την απολογία του ο δικηγόρος κρίθηκε προφυλακιστέος με την κατηγορία της ασέλγειας σε άτομο κάτω των 12 ετών μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Η γνωριμία των δύο οικογενειών έγινε πριν ακόμη γεννηθεί η 11χρονη κοπέλα, όταν ο πατέρας της ξεκίνησε να εργάζεται ως κηπουρός στην εξοχική κατοικία του δικηγόρου. Εν τω μεταξύ, σε καταγγελίες εναντίον του κατηγορουμένου προέβη και η μητέρα του θύματος.

Το Lamianow.gr αποκαλύπτει σοκαριστικές λεπτομέρειες από τη μαρτυρία της 11χρονης που προκάλεσαν ανατριχίλα στην κοινή γνώμη.

Η μητέρα της ανήλικης αποκάλυψε ότι ο δικηγόρος προσπάθησε να κακοποιήσει και την ίδια. «Πριν από 2-3 χρόνια η συμπεριφορά του δικηγόρου απέναντί μου άρχισε να αλλάζει. Συγκεκριμένα, αρκετές φορές προσπάθησε με χειρονομίες να με χαϊδέψει σε διάφορα σημεία του σώματός μου, αλλά εγώ ποτέ δεν τον άφησα και του ζητούσα να σεβαστεί την οικογενειακή μας φιλία» είχε καταθέσει στις 21 Μαΐου 2019.

«Μετά από αυτό ο δικηγόρος άρχισε να μου στέλνει μηνύματα στο κινητό, ότι όλα αυτά ήταν μια παρεξήγηση και ότι ήθελε να βοηθάει τη μικρή μου αγοράζοντάς της διάφορα πράγματα, όπως τάμπλετ, λάπτοπ και χρυσαφικά. Εμείς δεν δεχθήκαμε βέβαια ποτέ χρήματα για να αγοράσουμε τέτοια πράγματα. Δεν είχα μιλήσει για τις χειρονομίες στον άνδρα μου. Θεωρούσα ότι ήταν στιγμιαία αδυναμία του κυρίου Ι. Όμως, πριν από 3 μήνες έγινε κάτι που με θορύβησε πολύ. Η κόρη μου πήρε το κινητό μου και βρήκε τα μηνύματα του δικηγόρου και η απάντησή της με σόκαρε» είχε προσθέσει.

«Μου έχει βάλει χέρι και μένα» είπε η μικρή, περιγράφοντας στη μητέρα της περιστατικά όπου ο δικηγόρος ασελγούσε επάνω της. Και η υπόθεση φτάνει στις Αρχές.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες 

Η νεαρή συνοδευόμενη από τη μητέρα της προσέρχεται στην αστυνομία και περιγράφει διάφορες σκηνές που διαδραματίστηκαν με τον δικηγόρο.

«Δύο φορές που έχουμε μείνει μόνοι μας μέσα στο αμάξι του, είχε βάλει μέσα στα γεννητικά μου όργανα τα δάχτυλα του χεριού του… Πηγαίναμε οι δυο μας για ψώνια στις Ράχες… Ενώ οδηγούσε με το ένα χέρι, με το άλλο χέρι με χάιδευε στο π…, ενώ ταυτόχρονα είχε βγάλει έξω και το δικό του π… και το χάιδευε… Εγώ τραβιόμουν και του έλεγα να σταματήσει, αλλά αυτός μου έλεγε ότι αυτό που κάνει είναι καλό. Κάθε φορά μου έλεγε ότι αυτή θα είναι η τελευταία και μου έλεγε να μην το πω σε κανέναν. Αν δεν το έλεγα, μου είπε ότι θα μου έπαιρνε δώρα. Ούτε στους γονείς μου να μην το πω, γιατί θα με μάλωναν. Αυτή η φορά στο αμάξι με την ταβέρνα ήταν η τελευταία που με πείραξε και νομίζω ότι ήταν τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε… Μια φορά όταν ήμασταν σπίτι του και θα πηγαίναμε για μπάνιο, μπήκε μέσα στο δωμάτιό μου την ώρα που άλλαζα και με κοίταγε όταν ήμουν γυμνή χωρίς να με πειράζει... Όχι, καμιά φορά δεν μάτωσα. Όταν το είπα στη μαμά και στον μπαμπά, μου είπαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν να με βοηθήσουν και πως ό,τι και αν γίνει, θα είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα. Στη συμπληρωματική της κατάθεση η μικρή Κ. ισχυρίζεται ότι τελικά είδε σταγόνες αίματος, αλλά από το άγχος της δεν μπορούσε να καταθέσει την πρώτη φορά όλα τα στοιχεία».

Η απολογία του δικηγόρου

Για οργανωμένη σκευωρία με στόχο την απόσπαση χρημάτων έκανε λόγο στην απολογία του ο δικηγόρος Ι.Χ. Όπως ισχυρίστηκε, «με την οικογένεια του κηπουρού είχαμε ψυχρανθεί και απομακρυνθεί όταν διαπιστώσαμε ότι έκανε κατάχρηση της εμπιστοσύνης μας. Μια Κυριακή που απρόοπτα φτάσαμε στο εξοχικό μας, βρήκαμε το σπιτάκι του κήπου ακατάστατο, πεταμένα μαγιό και την οικογένεια του κηπουρού παρέα με συγγενικά τους πρόσωπα να το χρησιμοποιούν χωρίς να μας ενημερώσουν σαν παραθεριστική κατοικία. Πήραμε το κλειδί και σταματήσαμε τη συνεργασία. Το ένα περιστατικό που περιγράφει το κοριτσάκι φέρεται να έγινε το διάστημα που είχαν διαρραγεί οι σχέσεις μας και δεν είχαμε καμία σχέση με την οικογένειά της. Πώς, λοιπόν, λένε ότι οδήγησα δήθεν την ανήλικη κόρη τους στο σκάφος;». Στη συνέχεια επιχειρηματολογεί και για ακόμη ένα περιστατικό που καταθέτει η μητέρα χαρακτηρίζοντάς το ως ψευδέστατο, αφού σύμφωνα με τον ίδιο τη χρονική στιγμή που η οικογένεια του κηπουρού ισχυρίζεται ότι ασέλγησε, ο ίδιος και η οικογένειά του δεν βρίσκονταν στο εξοχικό σπίτι.

Σε άλλο σημείο ο δικηγόρος αναφέρεται στην κατάθεση της ανήλικης για τη ρήξη του παρθενικού της υμένα. «Ακόμη κι αν υποτεθεί ότι το άγχος ήταν η αιτία που παρέλειψε η ανήλικη μάρτυρας να αναφέρει τη σταγόνα αίματος στην πρώτη κατάθεσή της στην αστυνομία, γιατί η μητέρα της στην κατάθεσή της την ίδια μέρα στην αστυνομία δεν ανέφερε εκείνη τα περί σταγόνας αίματος;… Προφανώς, δεν εξυπηρετούσε τη σκευωρία που έστησε η μητέρα» καταλήγει.

Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη για μία υπόθεση η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο, αφού αφορά στη σεξουαλική κακοποίηση ενός μικρού κοριτσιού. Ανεξαρτήτως απόφασης που θα δικαιώσει τον έναν από τους δύο πρωταγωνιστές, το βέβαιο είναι ότι η κακοποίηση που δέχεται στην ψυχή του μία ανήλικη κοπέλα σίγουρα θα τη σημαδέψει σε όλη την υπόλοιπη ζωή της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα