Διακόσιοι αιτούντες άσυλο αναχωρούν σήμερα από τη Μόρια για Πειραιά

Διακόσιοι αιτούντες άσυλο αναχωρούν σήμερα από τη Μόρια για Πειραιά

Τρίτη επιχείρηση σήμερα μέσα σε μια εβδομάδα στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης της Μόριας. 200 αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε ειδικές ευάλωτες κατηγορίες μετακινούνται από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας. 350 αναχώρησαν την περασμένη Παρασκευή και άλλοι 110 την περασμένη Τετάρτη.

Ενώ όπως ανακοινώθηκε ετοιμάζεται η αναχώρηση άλλων 400 την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από νωρίς σήμερα το μεσημέρι και παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό λόγω των χθεσινών γεγονότων, άρχισε η μετακίνηση προς το λιμάνι της Μυτιλήνης με λεωφορεία και φορτηγά του Ελληνικού Στρατού.

Στη συνέχεια οι 200 αιτούντες άσυλο θα επιβιβαστούν στο πλοίο «Νήσος Ρόδος» με το οποίο θα αναχωρήσουν για Πειραιά. Από εκεί με τη φροντίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα τοποθετηθούν σε δομές φιλοξενίας.

Νέες αφίξεις

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο οι ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου παρέμειναν υψηλές. Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ως χθες τα μεσάνυχτα, στη Λέσβο πέρασαν 217 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη Χίο 43 και στη Σάμο 114. Σήμερα από τα μεσάνυχτα οι ροές είναι πολύ χαμηλές. Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το μεσημέρι στη Λέσβο πέρασαν 14 άτομα, στη Σάμο 51 και στη Χίο κανένας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα