Τα νέα προγράμματα για 37.550 ανέργους

Τα νέα προγράμματα για 37.550 ανέργους

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε σήμερα (26/9) στην ΕΡΤ ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ, κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Αναφερόμενος στη νέα ''ατζέντα'' του ΟΑΕΔ, ο κ. Πρωτοψάλτης εστίασε στην ανάγκη υλοποίησης στοχευμένων προγραμμάτων και στην ανάπτυξη σχέσης κινήτρων μεταξύ του Οργανισμού και εργοδοτών.

Παράλληλα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ ξεκαθάρισε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, τα νέα προγράμματα απασχόλησης και κοινωφελούς οδηγούνται προς αναμόρφωση και επανεξέταση με στόχο την αποτελεσματικότητα στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού.

Σε σχέση με τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ο διοικητής του Οργανισμού τόνισε τα εξής:

Το νέο πρόγραμμα 35.000 θέσεων σε δήμους, φορείς και περιφέρειες θα εστιάσει στις αδύναμες ομάδες της αγοράς εργασίας όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι μεγάλης ηλικίας. Όπως τόνισε ο κ. Πρωτοψάλτης, ήδη ο ΟΑΕΔ βρίσκεται στη διαδικασία σχεδιασμού του νέου προγράμματος Κοινωφελούς

. Θα αφορά έργα για βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο και θα υλοποιηθεί αμέσως μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματοςΥλοποιούνται, άμεσα, 2 νέα προγράμματα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 300 επιδοτούμενες θέσεις για 7μηνη απασχόληση ανέργων 18 έως 30 ετών σε επιχειρήσεις ιδιωτικού και Δημόσιου τομέαΆλλες 250 θέσεις 12μηνης απασχόλησης σε φορείς του Δημόσιου και ευρύτερου Δημοσίου τομέα θα αφορούν άνεργους πτυχιούχους 22 έως 39 ετών με στόχο την ανάσχεση του brain drain. Προβλέπονται αμοιβές έως 990 ευρώ για αποφοίτους ΤΕΙ και έως 1.040 ευρώ για πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Αναμένονται επίσης 2.000 επιδοτούμενες προσλήψεις ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών σε επιχειρήσεις του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για 12 μήνες (δυνατότητα 12μηνης παράτασης) με ανώτατο όριο μηνιαίας επιδότησης τα 600 ευρώ (50% μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους). 

medlabgr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα