Ποιος είναι ο αεροπειρατής που συνελήφθη στη Μύκονο 34 χρόνια μετά

Ποιος είναι ο αεροπειρατής που συνελήφθη στη Μύκονο 34 χρόνια μετά

Θρίλερ με τη σύλληψη 65χρονου Λιβανέζου στη Μύκονο που για 34 χρόνια τον κυνηγούσαν οι διεθνείς διωκτικές αρχές για συμμετοχή στη Χεσμπολάχ, αεροπειρατεία σε σκάφος της TWA και την δολοφονία αξιωματικού του αμερικανικού ναυτικού.

Εντοπίσθηκε προχθές (19 Σεπτεμβρίου 2019) το απόγευμα στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 65χρονος αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου αναφέρονται σε εκκρεμές ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής τα έτη 1985 και 1987.

Ο διωκόμενος οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε την προσωρινή σύλληψη και κράτησή του.

Στις 14 Ιουνίου 1985, τρομοκράτες που είχαν σχέση με τη Χεζμπολλάχ έκαναν αεροπειρατεία στην πτήση 847 της TWA που πετούσε από την Αθήνα στη Ρώμη, Ιταλία. Οι τρομοκράτες πρώτα κατηύθυναν το αεροσκάφος στη Βηρυτό όπου μερικοί επιβάτες ελευθερώθηκαν σαν ανταλλαγή για τον εφοδιασμό του αεροσκάφους με καύσιμα.

Ακόλουθα το αεροσκάφος απογειώθηκε με προορισμό την Αλγερία όπου περισσότεροι επιβάτες απελευθερώθηκαν πριν το αεροσκάφος επιστρέψει στη Βυρητό.

Στη Βηρυτό, οι τρομοκράτες εντόπισαν έναν δύτη του Αμερικανικού Ναυτικού, τον Ρόμπερτ Στέθεμ. Οι τρομοκράτες ξυλοκόπησαν και πυροβόλησαν τον Στέθεμ πετώντας το πτώμα του στον αεροδιάδρομο. 12 ακόμη ένοπλοι επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος πριν επιστρέψει στην Αλγερία όπου απελευθερώθηκαν 65 ακόμη επιβάτες.

Τελικά το αεροσκάφος επέστρεψε πάλι στη Βηρυτό όπου παρέμεινε μέχρι τις 30 Ιουνίου οπότε οι υπόλοιποι όμηροι μεταφέρθηκαν με οχήματα στη Συρία. Στη Συρία επιβιβάστηκαν σε αεροσκάφος της Αεροπορίας των ΗΠΑ και μεταφέρθηκαν στη Δυτική Γερμανία. Μεταξύ των τρομοκρατών αυτής της επίθεσης περιλαμβάνονται ο Αλί Άτγουα, ο Χασάν Ιζ-αλ-Ντίν, ο Μωχάμετ Αλί Χαμαντέϊ και αρκετοί άλλοι.

Στο αεροπλάνο υπήρχαν 145 επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος. Οι περισσότεροι ήταν Αμερικάνοι, αλλά και 15 Έλληνες.

Ανάμεσα τους βρισκόταν και ο τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα