Προσπάθησαν να αρπάξουν τις οικονομίες της γιαγιάς αλλά αποδείχθηκε πολύ πιο έξυπνη

Υπερήλικη από χωριό του δήμου Μαλεβιζίου αποδείχθηκε πιο έξυπνη από τους απατεώνες. Μπήκε αμέσως στο νόημα και αντιλαμβανόμενη ότι είχε να κάνει με τις γνωστές σπείρες, εξήγησε ότι δεν είχε τόσα χρήματα στο σπίτι αλλά στην τράπεζα. Ο απατεώνας προσπάθησε να της κλείσει ραντεβού για το πρωί ώστε να μεταβούν μαζί στην τράπεζα για την κατάθεση των χρημάτων σε συγκεκριμένο λογαριασμό.

Όμως η γιαγιά πού να κλείσει το τηλέφωνο. «Με ρωτάτε εμένα αν θα κοιμηθώ όλη τη νύχτα; Για τον εγγονό μου πρόκειται. Θα σκάσω από την αγωνία μου. Τώρα θα βρεθούμε να κλείσουμε τη δουλειά. Θα σας δώσω ό,τι χρήματα έχω και όλα τα κοσμήματά μου».

Οι απατεώνες πείστηκαν ότι η γιαγιά πράγματι «φλεγόταν» και όρισαν τόπο συνάντησης για την παράδοση των χρημάτων και των κοσμημάτων. Η ηλικιωμένη στο μεταξύ ενημέρωσε τη νύφη της να ειδοποιήσει την Αστυνομία και το σχέδιο καταστρώθηκε. Αστυνομικοί περίμεναν την… άφιξη των δραστών και τελικά πέρασαν χειροπέδες στον 47χρονο Βούλγαρο.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή υπό τον όρο της άμεσης καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3000 ευρώ. Και επειδή χρήματα δεν υπήρχαν, ο 47χρονος πήρε …φύλλο πορείας για τις φυλακές της Νεάπολης.

 

πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα