Ένταση και επεισόδια στην πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Ένταση και επεισόδια στην πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Ένταση και επεισόδια στην πορεία μνήμης στον Παύλο Φύσσα στον Πειραιά.

Ομάδα ατόμων πέταξε βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών που περιφρουρούσαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση δακρυγόνων.

Προκλήθηκαν επίσης, ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων και ΑΤΜ τραπεζών, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον μία προσαγωγή.

Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε σαν σήμερα, Τετάρτη 18.09.2019, πριν από έξι χρόνια. Χιλιάδες φίλοι και συγγενείς τιμούν την μνήμη του. Πλήθος κόσμου έσπευσε να δώσει το χέρι του στην μητέρα του, Μάγδα Φύσσα, η οποία «οδηγεί» την πορεία που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα. Η διαδήλωση πρόκειται να κατευθυνθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Όπως αναφέρει η οικογένεια Φύσσα σε ανακοίνωσή της, «όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην - σε μεγάλο βαθμό - κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη».

Ανάμεσα στους διαδηλωτές βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε: «Μπορεί να έχουμε κομματικό πανό, αλλά είμαστε εδώ ως άτομα, ως κομμάτι του κινήματος που τιμά τον Παύλο Φύσσα, τιμά όλα τα θύματα του φασισμού, τόσο τα πρόσφατα όσο και τα προηγούμενα. Ο ναζισμός δεν προέκυψε λόγω της κακής ψυχής κάποιων ανθρώπων: είναι καθαρή απόρροια, όπως και τη δεκαετία του '20, από μία τεράστια οικονομική κρίση η οποία ταπείνωσε έναν λαό. Αν συνδυάσεις μία μόνιμη χρεοδουλοπαροικία όπως στην Ελλάδα, τον εξευτελισμό ενός λαού και την έλλειψη ελπίδας, είναι πολύ εύκολο μέσα σε αυτή τη δυσαρέσκεια, να φυτρώσει ο σπόρος του κακού, να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού». Παράλληλα υποστήριξε ότι «είμαστε ευτυχισμένοι που η κοινοβουλευτική έκφραση αυτού του φιδιού δεν είναι πλέον στη Βουλή, αλλά δεν έχουμε ακόμα σταματήσει να φοβόμαστε, δεδομένου ότι οι πολιτικές της Χρυσής Αυγής και οι νοοτροπίες της Χρυσής Αυγής βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκφραζόμενες στην κυβερνητική παράταξη».

Το παρών στην πορεία έχει δώσει επίσης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σαλαμίνας και στην λεωφόρο Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα