Συντάξεις χηρείας: Αυξήσεις για 65.850 δικαιούχους στο τέλος Σεπτεμβρίου

Συντάξεις χηρείας: Αυξήσεις για 65.850 δικαιούχους στο τέλος Σεπτεμβρίου

Συντάξεις χηρείας: Αυξήσεις για 65.850 δικαιούχους στο τέλος Σεπτεμβρίου

Ο πρωθυπουργός εξήγειλε πόλεμο στην υποδηλωμενη εργασία με συστηματικούς ελέγχους

Την πληρωμή των αυξημένων συντάξεων χηρείας σε 65.850 δικαιούχους στο τέλος του Σεπτεμβρίου με την καταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε με την πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Εργασίας.
 
 Ο ίδιος ανακοίνωσε πως οι αναπροσαρμογές των νέων συντάξεων με βάση το νέο ποσοστό αναπλήρωσης που πλέον είναι στο 70% θα αποδοθούν στο τέλος του μήνα.
 
Ο ίδιος εξήγειλε επίσης πόλεμο στην υποδηλωμενη εργασία με συστηματικούς ελέγχους αλλά και πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων. Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην αύξηση κατά 12% του κόστους των επιπλέον ωρών εργασίας στη μερική απασχόληση, μέτρο που καθιστά ακριβότερη την «υπερωρία» στις ευέλικτες μορφές εργασίας, όπως και στο μέτρο της μείωσης των εισφορών, το οποίο θα ισχύσει από 1 Ιουλίου 2020 μόνο για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση.
 
Ο πρωθυπουργός είπε ότι στόχος είναι να αντιμετωπιστεί δραστικά το φαινόμενο της υποδηλωμένης εργασίας με συστηματικούς ελέγχους, να καταπολεμηθεί η ανεργία και να αποκατασταθεί η κανονικότητα όπως είπε, στην αγορά εργασίας.
 
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στάθηκε στις προκλήσεις και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει μπροστά του το υπουργείο Εργασίας για τη μείωση της ανεργίας, την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και του ζητήματος των εκκρεμών συντάξεων. Ο ίδιος είπε πως ο πρωθυπουργός αγκαλιάζει τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εργασίας με στόχο την προώθηση της πλήρους απασχόλησης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα