Συνελήφθη 59χρονος στο Ηράκλειο για κατοχή αρχαίων

Συνελήφθη 59χρονος στο Ηράκλειο για κατοχή αρχαίων

Συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, 59χρονος που κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ο 59χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς, να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στον ίδιο, στην οικία του και σε περιβάλλοντες χώρους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ένα πιστόλι, ένας γεμιστήρας, φυσίγγια, 4 πήλινα αγγεία, 2 μαρμάρινες βάσεις, τμήμα σκαλιστού μαρμάρου, 2 αποσπάσματα πήλινων αγγείων και 6 νομίσματα τα οποία απεικονίζουν διάφορα σχήματα.

Τα αντικείμενα εμπίπτουν στην νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και παραδόθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα