Ενδεχομένως από παθολογικά αίτια ο θάνατος του 57χρονου στη φωτιά της Ηλείας

Έχασε τη ζωή του ενώ αγωνιούσε και βοηθούσε στις προσπάθειες κατά του πύρινου μετώπου που κατέκαψε την Παρασκευή το μεσημέρι μεγάλη αγροτοδασική περιοχή στην Καλλιθέα του δήμου Ανδρίτσαινας–Κρεστένων.

Ο θάνατος του 57χρονου ωστόσο προήλθε πιθανότατα από παθολογικά αίτια και όχι λόγω των έντονων αναθυμιάσεων που υπήρχαν στην περιοχή, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει γνωστό και μέσω της ιατροδικαστικής έρευνας.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 1 το μεσημέρι της Παρασκευής, με τον αέρα που έπνεε στην περιοχή να βοηθά σημαντικά στο να λάβει μεγάλες διαστάσεις. Η κινητοποίηση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων ήταν τεράστια και άμεση, στέλνοντας στο σημείο συνολικά 25 οχήματα –εκ των οποίων τα 21 υδροφόρα- και συνολικά 45 άνδρες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν ο Διοικητής της Π.Υ. Πύργου Δημήτρης Αντωνάκης, ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Π.Σ. Αχιλλέας Τζουβάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

Το μέγεθος της πυρκαγιάς ήταν τέτοιο που χρειάστηκε η ενίσχυση από δυο πεζοπόρα τμήματα, ένα από την Πάτρα με 15 άτομα και ένα από Πύργο με 10 άτομα, καθώς και συνδρομή από εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα 2 Canadair και το ελικόπτερο Erickson. Μετά από σκληρή μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα όπου απειλήθηκαν και σπίτια, οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις πέτυχαν την οριοθέτησή της πριν αυτή προκαλέσει παραπάνω ζημιές. Σημαντική συνεισφορά στην κατάσβεση είχαν και 2 οχήματα του Δήμου Κρεστένων, 2 ιδιωτικές υδροφόρες και 1 ιδιωτική μπουλντόζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καμένη γη υπολογίζεται στα 30 στρέμματα, ενώ ακόμα και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές επιχειρούν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις με 17 οχήματα και συνολικά 44 άνδρες (πυροσβέστες και πεζοπόρο).

Ωστόσο, οι αιτίες της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστές, με το Ανακριτικό τμήμα να αναλαμβάνει τις έρευνες.

Παρά τις προσπάθειες, «έσβησε»

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε ωστόσο η τοπική κοινότητα Καλλιθέας, όταν έμαθαν την απώλεια του ιδιαίτερα αγαπητού συμπολίτη τους. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν κάποια μέτρα μακριά από το σημείο που επιχειρούσαν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις, παρακολουθώντας τις προσπάθειές τους για την κατάσβεσή της πριν αυτή φτάσει στα σπίτια. Σύμφωνα με το σάιτ, δεν αποκλείεται να υπέστη έμφραγμα, ενώ βρισκόταν σε τέτοια απόσταση που θεωρείται απίθανο να προήλθε από τις αναθυμιάσεις.

Η κινητοποίηση των ανθρώπων του ΕΚΑΒ ήταν άμεση, οδηγώντας τον σε ελάχιστο χρόνο στο Νοσοκομείο της Κρέστενας. Εκεί, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των γιατρών που για περισσότερη από μισή ώρα δοκίμαζαν κάθε τρόπο επαναφοράς του (ανανήψεις, ενέσεις αδρεναλίνης κ.ά.), διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιθέας στις 5:30, το απόγευμα του Σαββάτου, όπου οικογένεια, φίλοι και γνωστοί θα παρευρεθούν για να του πουν το τελευταίο αντίο.

Πηγή: patrisnews.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα