Μάχη της Πυροσβεστικής με τις φλόγες: Εκκένωση ξενοδοχείων στην Κεφαλονιά - Φωτιά και στο Μενίδι

Καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο. Η φωτιά στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί του Σαββάτου, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λουρδάτα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μιχαλάτος στο enikos.gr, δύο εστίες φωτιάς ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα τα χαράματα, λίγο πριν από τις 6.

Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία 

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αργοστολίου εκκενώθηκαν οκτώ τουριστικά καταλύματα και οι περίπου 200 τουρίστες που διέμεναν σε αυτά μεταφέρθηκαν οργανωμένα, με λεωφορεία, σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάτο, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι δυνάμεις στο σημείο ενισχύθηκαν. 

Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις είναι: 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με έξι πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ και Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε 8 περιφέρειες.

 Φωτιά και στο Μενίδι

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και στο Μενίδι Αττικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ η υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. 

Την προσπάθεια κατάσβεσης συνδράμει, από αέρος, και ένα ελικόπτερο. 

Παράλληλα, κλειστή είναι η Πάρνηθος, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής.

 

Αυτή την ώρα δίνεται μεγάλη μάχη για να μην πλησιάσουν οι φλόγες σε υποσταθμό της ΔΕΗ, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στο Λουτράκι

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες στην περιοχή Πίσια, στο Λουτράκι. Η φωτιά εκεί εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και η εικόνα είναι καλύτερη, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 26 πυροσβέστες, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

Τέλος, οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που καίει από την Παρασκευή στην περιοχή Καλλιθέα του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, στην Ηλεία. Στη φωτιά, που καίει δασική έκταση, έχασε τη ζωή του ένας 57χρονος την Παρασκευή, από τις αναθυμιάσεις. Ο άνδρας προσπαθούσε να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα