Εξαφάνιση στρατιωτικού υλικού στη Λέρο: "Σφίγγει" ο κλοιός για τους υπόπτους

Εξαφάνιση στρατιωτικού υλικού στη Λέρο: "Σφίγγει" ο κλοιός  για τους υπόπτους

Κλιμάκιο αντρών και της ΕΥΠ συμμετέχουν πλέον στις έρευνες των στρατιωτικών Αρχών και της Αντιτρομοκρατικής για την απώλεια πυρομαχικών από την βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο.

Σαν φυσικό ακόλουθο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου που αποφασίστηκε να γίνει τουλάχιστον για τα άτομα που βρίσκονται στον κλειστό πυρήνα των βασικών υπόπτων που είναι λιγότερα από δέκα.

Σε ό,τι αφορά την Αντιτρομοκρατική, αυτό που πια έχει γίνει εντελώς ξεκάθαρο από τις έρευνες στον χώρο, είναι ότι δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος εξωτερικής παρέμβασης ή παραβίασης.

Στον όγκο των ερευνών εντάσσεται και ο καρέ-καρέ έλεγχος όλου του διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικού της βάσης, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί τι μπορεί να έχει συμβεί.

Το μόνο σίγουρο είναι πως, στον συγκεκριμένο χώρο, είχαν πρόσβαση πολύ συγκεκριμένα άτομα και αποτελούν τον στενό κύκλο των υπόπτων προς εξέταση.

«Σφίγγει» ο κλοιός για τους υπόπτους

Ειδικότερα και όπως σημειώνει το militare.gr, από τον Μάιο και μετά φαίνεται ότι περιορίζεται ο χρόνος κατά τον οποίο έγινε η σοβαρή κλοπή οπλισμού στη ναυτική βάση της Λέρου.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έχουν δώσει υπηρετούντες στη βάση και ειδικά ο υπεύθυνος της αποθήκης που παρέδωσε, είχε γίνει καταγραφή υλικών τον περασμένο Μάιο χωρίς να έχει διαπιστωθεί κάποιο έλλειμμα. Αυτό σημαίνει ότι τα κουτιά, στα οποία βρίσκονταν τα «υλικά», ήταν απαραβίαστα στον έλεγχο του Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι ο βαρύς οπλισμός αφορά σε έτοιμα πακέτα για τις ειδικές δυνάμεις του Π.Ν. και η απώλεια που διαπιστώθηκε κατά την παράδοση-παραλαβή της αποθήκης στον νέο υπεύθυνο, είναι: δύο αντιαρματικά, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες, βραδύκαυστα φιτίλια και υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και για νάρκες κατά προσωπικού.

 

ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα